Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απώθησαν και δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τις διαδηλώσεις προς την οδό Πανεπιστημίου και όταν, στη διασταύρωση με τον οδό Βουκουρεστίου οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού.

Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων ορισμένοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την οδό Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης κάποιοι εξ’αυτών πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Την ίδια στιγμή μία ολιγομελής ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια από τους Αγανακτισμένους με τις μοτοσυκλέτες στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας ώστε να επανέλθουν οι διαδηλωτές στον χώρο της διαδήλωσης.

Νωρίτερα, διμοιρία των ΜΑΤ είχε δεχθεί επίθεση με αντικείμενα από νεαρούς κουκουλοφόρους καθώς αποσυρόταν προς το πλακώστροτο του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, και οι άντρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Η ένταση ξεκίνησε στην κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση λίγο μετά τις 19.30 όταν νεαροί οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ή φορούσαν κουκούλες πέταγαν ανά διαστήμα νεράντζια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά και ξυλοκόπησαν κάποιον από τους διαδηλωτές με τον οποίο είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο στη διασταύρωση της Βασ. Σοφίας με την οδό Πανεπιστημίου. Τότε επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε μία προσαγωγή και στη συνέχεια απώθησαν τους νεαρούς κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι νεαροί επιτέθηκαν εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις αντικειμένων επί της οδού Πανεπιστημίου μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Λίγα λεπτά αργότερα μία εστία έντασης δημιουργήθηκε στην οδό Γεωργίου Α΄ και σταδιακά εξαπλώθηκε περιμετρικά της πλατείας της Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι νεαροί είναι ανήλικοι ενώ λόγω της έντασης πολλοί από τους διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν, τους οποίους στη συνέχεια οι «αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές» προσπάθησαν να επαναφέρουν στο χώρο της διαδήλωσης.

Οι απογευματινές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα ακολούθησαν το πρωιινό πανεργατικό συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Η νέα συγκέντρωση έχει οργανωθεί από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους κατά του Μνημονίου.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ήταν ειρηνικό, ενώ οι αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές, προληπτικού χαρακτήρα.

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, όπως και ο σταθμός στο Μοναστηράκι για μετρό και για ηλεκτρικό.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.