Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο κρίνεται καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και προϋπόθεση για την αξιοπρεπή επιβίωση των συμπολιτών μας, μια νέα πρωτοβουλία έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση της. Με το εύγλωττο όνομα «give the kids» («δώσε στα παιδιά»), η ιδέα ξεκίνησε από δύο αθηναίες μαμάδες οι οποίες λυπούνταν να πετάξουν τα μωρουδιακά ρούχα των παιδιών τους και τα άφηναν απλά να πιάνουν χώρο στις ντουλάπες. Πλέον έχει μετατραπεί σε μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση η οποία όπως λέει συγκεντρώνει «ρούχα και παπούτσια, όχι καινούρια αγορασμένα, αλλά παλιά και αγαπημένα. Αυτά έχουν περισσότερη αξία» για μωρά και παιδάκια έως πέντε ετών.
Με σύνθημα «Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!», οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, μια παρέα φίλων και γονιών, απευθύνουν πολύ συχνά καλέσματα σε διάφορα σημεία της Αττικής, συγκεντρώνουν τα ρούχα και τα προωθούν σε οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζονται, μεταξύ των οποίων η Ενωση Μεταναστών, το Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα», το κατάστημα κράτησης γυναικών του Ελαιώνα Θήβας και το κέντρο επανένταξης αποφυλακισμένων «Επάνοδος», αλλά και «σε απλούς ανθρώπους και οικογένειες που τα παιδιά τους χρειάζονται να φορέσουν ένα χαμόγελο, πιο πολύ ακόμα κι από ένα φανελάκι ή ένα ζευγάρι παπούτσια».
.
Η επόμενη συνάντηση για το «give the kids» θα γίνει με αφορμή τον ιστιοπλοϊκό αγώνα για παιδιά «Αρχιμηνιά- Αρχιχρονιά 2012» που διοργανώνει ο Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας (Διαδόχου Παύλου 42, στην Γ’ μαρίνα Γλυφάδας), στις 4 και 5 Φεβρουαρίου.
Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο δελτίο Τύπου τους, «Αν βρίσκετε στην κίνηση αυτή ένα αληθινό νόημα και μια γλυκιά αγκαλιά που δίνεται απλά και εύκολα, όπως δίνεις ένα ρούχο, μπείτε στο www.givethekids.gr για να μάθετε περισσότερα και να χαρίσετε κι εσείς. Γιατί για κάποιες οικογένειες τίποτα δεν είναι αυτονόητο πια