Στον Εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα 21 άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από αυτούς οι 13 είναι έλληνες και οι οκτώ αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Γερμανίας, δυο Αλβανίας, ένας Ισπανίας, ένας Πορτογαλίας και ένας Πολωνίας.

Σχετικά με την ηλικία τους οι 10 είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι εννέα είναι από 19 έως 29 ετών και οι άλλοι δύο είναι 31 και 39 ετών.

Αναφορικά με την επαγγελματική τους ιδιότητα οι 11 δήλωσαν μαθητές, οι πέντε φοιτητές, τέσσερις άνεργοι και ένας δημοτικός υπάλληλος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες».

Eπίσης προσήχθησαν 46 άτομα εκ των οποίων 45 έλληνες και ένας αλλοδαπός ενώ όσον αφορά την ηλικία τους οι 12 είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών, τριάντα δύο είναι από 18 έως 27 ετών και οι υπόλοιποι δύο είναι 33 και 45 ετών.

Για το επάγγελμα τους οι τέσσερις δήλωσαν μαθητές, τρεις ότι είναι φοιτητές, τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι και 35 δεν δήλωσαν ιδιότητα.

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν επισημαίνεται ότι ήταν σε τζαμαρίες δυο καταστημάτων, ενός υποκαταστήματος τράπεζας και σε πέντε στάσεις λεωφορείων.

Επίσης υπέστησαν φθορές μάρμαρα σε προσόψεις καταστημάτων, πεζοδρομίων, ξενοδοχείων ενώ αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης από κατάστημα.

Κατά τα επεισόδια τραυματίσθηκαν συνολικά είκοσι επτά αστυνομικοί.