Εληξε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η κατάληψη που πραγματοποιούσαν στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) , οι οποίοι ζητούσαν συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση.

Ζητήματα αιχμής για την ομοσπονδία των εργαζομένων στην Tοπική Aυτοδιοίκηση είναι η εργασιακή εφεδρεία, οι ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας και η εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην απειλή – που όπως λένε προέρχεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης – να αναληφθεί από ιδιωτικές εταιρείες.

Στο γραφείο του κ. Κουκουλόπουλου συγκεντρώθηκαν – σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ – περί τα 70 άτομα ενώ έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών ήταν συγκεντρωμένοι και άλλοι εργαζόμενοι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι με απόφασή της, ήδη η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας των εργαζομένων των Συνδέσμων Διαχείρισης Απορριμμάτων όλης της χώρας για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.