Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας η καμπίνα του οδηγού ιδιωτικού απορριμματοφόρου στην διασταύρωση των οδών Κύμης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Ιωνίας οι οποίοι «εγκλώβισαν» δυο ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Τη στιγμή που διαμαρτύρονταν έντονα στον οδηγό ενός εκ των οχημάτων για την αποκομιδή των σκουπιδιών άγνωστα άτομα, όπως ανέφεραν, πέταξαν στο εσωτερικό του απορριμματοφόρου αναμμένο στουπί ή βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στην καμπίνα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Νωρίτερα στο ίδιο σημείο οδηγός απορριμματοφόρου κατήγγειλε πως δέχθηκε φραστική επίθεση από μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του. Όταν έγινε το περιστατικό προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υποβλήθηκε τότε μήνυση.

Το Σάββατο σύμφωνα με καταγγελίες άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε ιδιωτικά απορριμματοφόρα στην οδό Φειδιππίδου στο κέντρο της Αθήνας.