Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, 29 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών, διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης καταγγέλουν ότι λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων στο Δημόσιο υπάρχουν κενά στις οργανικές θέσεις σε ποσοστό που φτάνει το 60% και έχει γίνει μείωση στους μισθούς πάνω από 40% «όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων».

Επίσης σημειώνουν ότι λόγω της μείωσης των χρημάτων για την νυχτερινή εργασία «δεν τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες».

Την ημέρα της απεργίας δεν θα γίνει καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των φυλακών. Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).