Βαθμοφόρος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποτάχθηκε από το Σώμα για ενεργητική δωροδοκία. Η διαδικασία για την απομάκρυνση του ολοκληρώθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.

Οπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος βαθμοφόρος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρο στις 24 Οκτωβρίου 2008 από κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο λιμάνι του Πειραιά την στιγμή που έδινε χρήματα σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, ο οποίος υπηρετεί σε ακριτική περιοχή, προκειμένου να του δώσει αντίγραφο απορρήτου προγράμματος των νυχτερινών περιπολιών του σκάφους. Ο επίορκος αξιωματικός θα παρέδιδε το πρόγραμμα σε διακινητή, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Ο αξιωματικός κηρύχθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή. Ακολούθως με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το 2011, κηρύχθηκε εκ νέου ένοχος, αν και η ποινή του μειώθηκε σε εννέα μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Παπουτσή, ο βαθμοφόρος στερείται του βαθμού τον οποίο φέρει και δεν εγγράφεται στα στελέχη εφεδρείας του Λιμενικού Σώματος.