Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μία οικογένεια Αμερικανών που βρέθηκε στη Σαντορίνη για διακοπές και, τελικά, καταπλακώθηκε από έναν βράχο στην Οία. Αποτέλεσμα ήταν ένας αμερικανός τουρίστας να χάσει τη ζωή του, ενώ άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα κατολίσθησης που έγινε λίγο μετά τις 15.20 της Δευτέρας, κοντά στο παλαιό λιμάνι της Οίας.

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ξαφνικά αποκολλήθηκε ένας μεγάλος βράχος ο οποίος έπεσε στο μονοπάτι και παρέσυρε πέντε τουρίστες που επέβαιναν σε μουλάρια, μια βόλτα που συνηθίζουν κάθε τουριστική σεζόν χιλιάδες επισκέπτες της Οίας.

Ανάμεσα στους τουρίστες ήταν και μια τριμελής οικογένεια από τις ΗΠΑ. Ο 52χρονος άνδρας καταπλακώθηκε από τον βράχο και έχασε τη ζωή του, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν η 23χρονη κόρη του και η 51 ετών σύζυγός του. Ελαφρά τραυματίστηκαν επίσης άλλοι δύο τουρίστες και συγκεκριμένα δύο γυναίκες από το Μεξικό. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι μετά από προσπάθειες απεγκλώβισαν τη σορό του άτυχου Αμερικανού.

«Και πέρυσι έγινε κατολίσθηση»

Οπως δηλώνει προς «Το Βήμα» η αρχιτέκτονας κυρία Παναγιώτα Πετρίδου, η οποία κατοικεί στην Οία, κάθε απόγευμα τα καραβάκια που επισκέπτονται το ηφαίστειο και τη Θηρασιά κάνουν μια στάση στον όρμο της Αρμένης.

Η μοναδική πρόσβαση στην Αρμένη είναι κλιμακωτός παραδοσιακός πεζόδρομος Οίας – Αρμένης, με περίπου 260 σκαλοπάτια. «Οι ταξιδιώτες ανεβαίνουν στην Οία με τα πόδια ή με τα μουλάρια. Σήμερα, Δευτέρα, τη στιγμή που πέρναγε το τελευταίο μουλάρι με τους ταξιδιώτες στη μέση περίπου της διαδρομής, έγινε κατολίσθηση ενός βράχου που βρισκόταν ψηλότερα. Χτυπήθηκε το μουλάρι και ένας τουρίστας κατρακύλησε στα κρημνά και σκοτώθηκε» αναφέρει.

Ντόπιοι κάτοικοι λένε ότι και πέρυσι έγινε μικρότερη κατολίσθηση χωρίς κανένα θύμα και ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη αντιστήριξης στο σημείο αυτό.