Αμεση ήταν η ανταπόκριση του διεθνούς ηλεκτρονικού Τύπου στην είδηση των τριών νεκρώνμετά απόεπίθεση με βόμβες μολότοφ σε υποκατάστηματράπεζας, που έγινε κατά την διάρκειας της σημερινής πορείας στην Αθήνα. «Τρεις νεκροί στην ελληνική απεργία που έγινε βίαιη» αναφέρει το CNN στον τίτλο του και στη συνέχεια αναφέρει πως τέσσερις τουλάχιστον αγνοούνται έπειτα από την μολότοφ που έπεσε στο υποκατάστημα της Marfin.

Τον ίδιο τίτλο έχει και το BBC και ο ανταποκριτής του αναφέρει πως «οι θάνατοι θα αλλάξουν τον συσχετισμό και θα αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου».«Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους.

Για δρόμους τυλιγμένους στις φλόγες κάνει λόγο το Bloomberg, το οποίο μεταδίδει ότι «οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι διαδηλωτές που πλησίασαν το κτήριο του κοινοβουλίου συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας ξύλα και πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την είδηση τωνεπεισοδίωνμε τους τρεις νεκρούςστην Αθήνα μεταδίδει στη διαδικτυακή της τοποθεσία και η ισπανική El Pais, η οποία αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100.000 Έλληνες. «Στον ελληνικό λαό επικρατεί άσχημο κλίμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι καλείται να πληρώσει το τίμημα της κρίσης, ενώ η φοροδιαφυγή και η διαφθορά παραμένουν ανεξέλεγκτες», σημειώνει η εφημερίδα.

«Τρεις νεκροί από τη σύγκρουση των ελλήνων με την αστυνομία» αναφέρει και o Guardian ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο γαλλικός Le Monde που λέει συγκεκριμένα στον τίτλο του «Τρεις νεκροί στο περιθώριο των διαδηλώσεων στην Αθήνα» ενώ όλα τα μέσα έχουν δίνουν αναλυτική εικόνα του χάους που επικράτησε στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες.

«Η απεργία στην Ελλάδα εκφυλίζεται, τρεις θάνατοι στην Αθήνα», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Figaro, σχολιάζοντας «βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο της διαδήλωσης 50.000 περίπου υπαλλήλων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των μέτρων λιτότητας. Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν βρίσκονται στην αίθουσα τράπεζας η οποία είχε πιάσει φωτιά». Η εφημερίδα αναφέρει ότι «άλλα δύο διοικητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας κάηκαν μετά τη ρήψη κοκτέιλ μολότοφ», ενώ φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι ο οποίος εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων είπε: «Ανησυχούμε όλοι από την οικονομική και τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο σκεφτόμαστε τα ανθρώπινα θύματα στην Αθήνα».

«Ελλάδα: βία στην Αθήνα, τουλάχιστον τρεις θάνατοι», είναι ο τίτλος της γαλλικής LesEchos, η οποία αναφέρει ότι «τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε τράπεζα η οποία ξεκίνησε από κοκτέιλ μολότοφ, στην Αθήνα όπου ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας». «Η ελληνική αστυνομία είναι σε κατάσταση γενικής επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εκτροχιασμό της κατάστασης». «Παράλληλα (με την πυρκαγιά στην τράπεζα), «βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν όχι μακριά από εκεί, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας», επισημαίνει η εφημερίδα.

«Στην Αθήνα, η διαδήλωση εξελίσσεται σε δράμα», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού LePoint, το οποίο «φιλοξενεί» βίντεο με τις σκηνές χάους από τους δρόμους της Αθήνας.

«Φωτιά σε τράπεζα σκοτώνει τρεις κατά τη διάρκεια της ελληνικής διαδήλωσης». «Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας», γράφουν οι FinancialTimes.

«Τρεις σκοτώνονται σε πυρκαγιά καθώς η απεργία σφίγγει την Αθήνα», είναι ο τίτλος της αμερικανικής WallStreetJournal. «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη καθώς μαζική διαδήλωσηγια τα πρόσφατα ελληνικά μέτρα λιτότητας κατέληξε σε επεισόδια βίας και εξαγριωμένοι νεαροί ρήμαξαν το κέντρο της πόλης καίγοντας αρκετές επιχειρήσεις, καταστρέφοντας βιτρίνες μαγαζιών και αναποδογυρίζοντας σκουπιδοτενεκέδες». Η εφημερίδα γράφει ότι «οι διαδηλωτές έβαλαν επίσης φωτιά σε βαν τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου». Επισημαίνει εξάλλου ότι η απεργία θεωρείτο «βαρόμετρο» για τα μέτρα λιτότητας που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.