Επιπλέον προσλήψεις 1.000 γιατρών στο ΕΣΥ μέσα στο 2010 και αύξηση των κέντρων εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από την Τρίτη, ξεκινά η νέα φάση του εμβολιασμού, που αφορά την ηλικιακή ομάδα από 6 μηνών έως 49 ετών.

Εκτός από τους 1.000 γιατρούς που θα προσληθούν μέσω ΑΣΕΠ με τη διαδικασία του επείγοντος λόγω της έξαρσης του φαινομένου της νέας γρίπης, η κ.Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι στο νέο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής θα υπάρξει ρύθμιση για πρόσληψη άλλων 1.000 γιατρών στο ΕΣΥ εντός του 2010.

Συνολικά 250 θα είναι ειδικευμένοι, 606 θα καλύψουν οργανικές θέσεις, 35 θα προσληφθούν στο ΕΚΑΒ και 150 στα κέντρα υγείας.

Εξάλλου, αλλάζει το ανώτατο πλαφόν που αφορά στους μισθούς των γιατρών μαζί με τις εφημερίες μηνιαίως και από 5.150 ευρώ αυξάνεται σε 6.500 ευρώ. Το αίτημα των γιατρών είναι να μην υπάρχει πλαφόν.

Η υπουργός Υγείας τόνισε επιπλέον ότι στόχος είναι να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα από 354 σε 527 μέχρι το τέλος του εβδομάδας, καθώς αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτά και τα εμβολιαστικά κέντρα των νομαρχιών.

Αναφερόμενη στα τελευταία στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, η κ.Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι πάνω από 80.000 άτομα είχαν κάνει το εμβόλια κατά της νέας γρίπης μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν εμβολιαστεί 75.658 άτομα.

Ανακοινώθηκε, μάλιστα, ότι ο τετραψήφιος αριθμός 1135, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κλήσεις πολιτών, θα ενισχυθεί με επιπλέον 15 γραμμές.