Ρομαντικές βόλτες στην …μαγευτική νυκτερινή Αθήνα στα πέριξ της Ακρόπολης και με εξάρσεις αυτοθαυμασμού για τους «εκλεκτούς εν ώρα υπηρεσίας», πραγματοποιούν αστυνομικοί που συμμετέχουν στα νέα μέτρα ασφαλείας στου Φιλοπάππου, σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ η διαπίστωση ότι μόλις λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 25χρονου στην διάρκεια ληστείας από αδίστακτους κακοποιούς στον λόφο Φιλοπάππου, αστυνομικοί που κλήθηκαν να περιπολούν στην περιοχή, προχωρούν σε καταχωρήσεις στο Internet με φωτογραφίες της «φωτισμένης Ακρόπολης» ή ακόμη και δικές τους μπροστά σε μνημεία της περιοχής.
Με λεζάντες για «εκλεκτούς αστυνομικούς» και για «όμορφες νύκτες στην όμορφη Αθήνα». Κι όλα αυτά την ώρα που υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύουν τους τουρίστες και άλλους περιπατητές από νέες αιματηρές επιθέσεις ή να καραδοκούν για να συλλάβουν τους επίδοξους ληστές που λυμαίνονται τα 700 στρέμματα του Φιλοπάππου.

Με τα νέα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας που ανακοίνωσε, μετά το άγριο έγκλημα, η ΕΛ.ΑΣ να αναιρούνται σε ένα μεγάλο τμήμα τους από τις επιλογές των αστυνομικών που προτιμούν να θαυμάζουν τα αξιοθέατα και τον …εαυτό τους και να «απολαμβάνουν» την νυκτερινή Αθήνα. Κάτι που θεωρείται ενδεικτικό της αντίληψης πολλών αστυνομικών που καλούνται να συμμετέχουν σε μέτρα ασφαλείας κι αστυνόμευσης (στο κέντρο της Αθήνας, στο Μετρό κλπ) κι εκείνοι εξαφανίζονται από την θέση τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο (σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος») η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για τον εντοπισμό των αλλοδαπών ληστών που οδήγησαν στον θάνατο τον 25χρονο φοιτητή είναι –σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ – «σε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σημείο».
Σύμφωνα με πληροφορίες ή έρευνα εστιάζεται σε ένα ή δύο άτομα, ασιατικής καταγωγής, που έχουν φύγει από την Αθήνα και συνεχίζεται η αναζήτησή τους τους σε επαρχιακές πόλεις και με κίνδυνο να διαφύγουν στο εξωτερικό. Όμως εξετάζονται κι άλλες εκδοχές, ενώ υπάρχουν διαρκώς προσαγωγές υπόπτων από άλλες περιοχές της Αθήνας.