Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης στον κόσμο στη γερμανική πρωτεύουσα, IFA 2013, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός Samsung φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες περί αποκαλυπτηρίων του smartwatch της.

Το πολυαναμενόμενο Galaxy Gear, όπως παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος mobile business του κολοσσού, Λι Γιάνγκ-Χι, στην εφημερίδα «Korean Times» αναμένεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί και το νέο phablet της εταιρείας Galaxy Note III.

«Το Gear δεν θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη. Η νέα συσκευή αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία, από πολλές απόψεις, στους χρήστες που βρίσκονται εν κινήσει. Θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα τάση στον τομέα της επικοινωνίας» δήλωσε ο Γιάνγκ-Χι, υπονοώντας ότι και άλλες «έξυπνες» φορητές συσκευές βρίσκονται στην παρούσα φάση στα σκαριά.

«Εχουμε την πνευματική ιδιοκτησία ευρεσιτεχνιών, γύρω από τη δημιουργία επόμενων φορητών συσκευών. Πρόκειται για σχέδια μελλοντικών προϊόντων» είπε.

Smartwatch ολοταχώς…

Η Samsung επιβεβαίωσε της φήμες περί τη δημιουργία ενός smartwatch τον περασμένο Μάρτιο, όταν και είχαν φουντώσει οι διαρροές γύρω από το iWatch της Apple.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα νέα «έξυπνα» ρολόγια θα συνδέονται με τις συσκευές κινητών τηλεφώνων των εταιρειών, προσφέροντας στον χρήστη μια μοναδική εμπειρία ως προς τη διαχείριση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και το «κατέβασμα» μίνι εφαρμογών-«πολυεργαλείων».

Ωστόσο, concept του σχεδιαστή Τζόζεφ Λοέτικο για χάρη της Samsung με την ονομασία Proxima, βασιζόταν στη λογική ενός smartwatch με αποσπώμενο κεντρικό μέρος με δυνατότητες κινητού τηλεφώνου, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση π.χ. να απαντάει κλήσεις.

Τα πολλαπλά ερωτήματα – ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά – αναμένεται να λάβουν απάντηση κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2013, που αναμένεται να ανοίξεις τις πύλες της για το κοινό από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο.