Τρίτη 29 Ιουλίου 2014
 

Τεχνολογία – Πλανήτης

Πλυντήριο-σιδερωτήριο 2 σε 1
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2014 15:47Σχολιάστε
Για όσους σιχαίνονται το πλύσιμο και κυρίως το σιδέρωμα, τώρα υπάρχει το Swash: ένα σύστημα πλύσης-σιδερώματος το οποίο υπόσχεται να φρεσκάρει τα ρούχα σε μόλις 10 λεπτά.
Νέοι μυστηριώδεις κρατήρες στη Σιβηρία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2014 15:08Σχολιάστε
Πριν από λίγες μέρες εντοπίσθηκε στη Σιβηρία μια παράξενη, φαινομενικά απύθμενη τρύπα, της οποίας η διάμετρος εκτιμάται στα 80 μέτρα. Η ύπαρξη του κρατήρα προκάλεσε πλήθος πιθανών και απίθανων θεωριών για το πώς δημιουργήθηκε και ομάδα ειδικών έσπευσε εκεί για να τον μελετήσουν. Πριν υπάρξουν κάποιες απαντήσεις από τους ερευνητές για αυτόν τον μυστηριώδη κρατήρα εντοπίσθηκαν άλλοι δύο που είναι μικρότεροι από τον πρώτο αλλά μοιάζουν πολύ με εκείνον. Οπως είναι ευνόητο η υπόθεση παίρνει πλέον νέες διαστάσεις αφού πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι κρατήρες στην ίδια ή την ευρύτερη περιοχή.
Η Σαχάρα «έχτισε» τις Μπαχάμες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2014 14:42Σχολιάστε
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι υποστηρίζουν ότι οι Μπαχάμες οφείλουν την ύπαρξη τους στη… Σαχάρα! Όπως αναφέρουν σκόνη από την μεγάλη αφρικανική έρημο αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο του νησιωτικού συμπλέγματος.
Νέα «αόρατα» μετα-υλικά κατασκευασμένα με φως
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2014 11:48Σχολιάστε
Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, που επιτρέπει την κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτός. Τέτοια μετα-υλικά, όπως λέγονται, μπορεί κάποια μέρα να ανοίξουν τον δρόμο για αυτό που σήμερα αποτελεί επιστημονική φαντασία: την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων (π.χ. ενός πολεμικού πλοίου), που όχι μόνο θα είναι αόρατα, αλλά στα μάτια των παρατηρητών θα φαίνονται ως κάτι άλλο, δημιουργώντας έτσι την τέλεια οπτική παραπλάνηση.
Δημιουργήθηκε αρνητικός πόλος από καθαρό λίθιο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2014 10:17Σχολιάστε
Ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών και αλλεπάλληλες αποτυχίες, αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν αυτό που θεωρείτο το «άγιο δισκοπότηρο» στο πεδίο των μπαταριών: τη δημιουργία μιας ανόδου (αρνητικού πόλου) μπαταρίας από καθαρό λίθιο.
Προς το αύριο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2014 05:45Σχολιάστε
Μετά την αγαπημένη του Τζορτζ Κλούνεϊ - και όχι μόνο - καφετιέρα Nespresso, τώρα η Nestle εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη μιας μηχανής που αντί για δόσεις εκλεκτού καφέ θα προσφέρει πολύτιμες δόσεις... βιταμινών και μετάλλων.
«Βουτιά» στα κοκτέιλ!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2014 05:45Σχολιάστε
Το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι διακοπές έρχονται και οι χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές οδηγούν στην απόλαυση ενός δροσιστικού κοκτέιλ.
Ενας εντυπωσιακός κατάμαυρος κόσμος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2014 05:45Σχολιάστε
Μπορεί το χρώμα τους να μην είναι θελκτικό, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις η απόχρωσή τους να μην τα κάνει καν ορατά, είναι όμως μια σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες υπάρξεις του παλαιού και σύγχρονου κόσμου. Ας δούμε τι είναι και τι κάνουν.
Στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο του κόσμου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2014 20:06Σχολιάστε
Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο πλοίο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, το οποίο είναι επίσης το πρώτο ηλιακό σκάφους που ολοκλήρωσε τον περίπλου της Γης. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής.
Οι χάκερ απειλούν τώρα και τα αυτοκίνητα!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2014 14:41Σχολιάστε
Τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα έχουν προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργίας αλλά και συστήματα που επιτρέπουν στους επιβάτες να συνδέονται στο Διαδίκτυο. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα νέα μοντέλα μπορεί να είναι ευάλωτα σε κυβερνο-επιθέσεις είτε για την απόκτηση διαφόρων δεδομένων των χρηστών των ιντερνετικών συστημάτων τους είτε ακόμη και για παρεμβολή στην λειτουργία του ίδιου του οχήματος.
Ζώνη αυτοκινήτου… ξυπνητήρι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2014 13:42Σχολιάστε
Μια "έξυπνη" ζώνη αυτοκινήτου, η οποία παρακολουθεί συνεχώς τους παλμούς της καρδιάς και την αναπνοή του οδηγού και τον ειδοποιεί με ηχητικό σήμα, όταν "καταλαβαίνει" ότι αυτός πάει να αποκοιμηθεί στο τιμόνι, δημιούργησαν ισπανοί ερευνητές.
Οι στρατιώτες του μέλλοντος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2014 05:45Σχολιάστε
Επαναστατικές καινοτομίες σε διαφόρους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας υπόσχονται να μετατρέψουν τους στρατιώτες σε όντα βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας: άτρωτους σε διαφόρων ειδών κινδύνους και ταυτόχρονα με εκπληκτικές ικανότητες, ικανούς να χρησιμοποιούν οπλικά συστήματα ακόμη και με τη σκέψη!
Άγνωστη φυλή του Αμαζονίου μολύνθηκε από γρίπη στην πρώτη επαφή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2014 16:24Σχολιάστε
Οι φόβοι των ανθρωπολόγων επιβεβαιώθηκαν: Η μυστηριώδης φυλή του Αμαζονίου που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον έξω κόσμο τον περασμένο μήνα έχει ήδη μολυνθεί με γρίπη, μια ασθένεια που είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλές ακόμα φυλές της περιοχής.
Μεγάλα σκουπιδονησιά γεννιούνται στον Ειρηνικό Ωκεανό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2014 12:34Σχόλια (1)
Πριν από λίγα χρόνια εντοπίσθηκε η παρουσία μεγάλων συγκεντρώσεων σκουπιδιών (κυρίως πλαστικών αντικειμένων) σε ωκεανούς της Γης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις λεγόμενες «σκουπιδόμαζες» που σχηματίζονται στο κέντρο κάθε ωκεανού από κυκλωτικά θαλάσσια ρεύματα, όπως η διαβόητη «Μεγάλη Σκουπιδόμαζα» του Βορείου Ειρηνικού. Πρόσφατα μια μελέτη παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν ότι υπάρχει μείωση της ποσότητας αυτών των σκουπιδιών στους ωκεανούς. Μια νέα έρευνα όμως ανατρέπει αυτή την εικόνα αφού εντοπίσθηκαν νέες μεγάλες σκουπιδομάζες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τους ερευνητές δημιουργούνται πλέον μόνιμες νησίδες σκουπιδιών στους ωκεανούς.
Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2014 20:54Σχολιάστε
Το φετινό καλοκαίρι παραμένει ασυνήθιστα ήπιο στην Ελλάδα, ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις το 1880.
1|2|3|4|5|...27