από metereologos.gr
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
 

Τεχνολογία – Πλανήτης

Mετά την Wikipedia έρχεται η Wikitribune
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:50Σχολιάστε
Μια νέα υπηρεσία ειδήσεων σκοπεύει να δημιουργήσει ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Γουέιλς, η οποία θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και εθελοντών. Η ιστοσελίδα με την ονομασία Wikitribune θα έχει ως στόχο να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων». Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, ενώ θα διατίθεται δωρεάν, οπότε θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές.
Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης διαγιγνώσκουν τη φυματίωση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:14Σχολιάστε
Αμερικανοί εππιστήμονες εκπαίδευσαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να μελετά ακτινογραφίες και να κάνει διαγνώσεις φυματίωσης. Το σύστημα αναμένεται να βοηθήσει μελλοντικά γιατρούς απομονωμένων περιοχών και αναπτυσσόμενων χωρών, που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους ακτινολόγους.
Τα αμπελοπούλια της Κύπρου σε κίνδυνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:04Σχολιάστε
Tα άγρια πουλιά της Κύπρου έχουν τη δική τους τραγική ιστορία. Συχνά μπλέκονται στα δίχτυα λαθροθηρών και καταλήγουν στο πιάτο ως εκλεκτό έδεσμα, καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Απευθείας επικοινωνία εγκεφάλου-υπολογιστή σε 4 χρόνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:00Σχόλια (2)
Στη δημιουργία μιας τηλεπαθητικής «γλώσσας», η οποία θα επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία εγκεφάλου-ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποβλέπει ο Ελον Μασκ, και μάλιστα σε μόλις τέσσερα χρόνια από σήμερα. Η φουτουριστική επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα βασίζεται σε λιλιπούτειες εμφυτεύσιμες συσκευές, οι οποίες μάλιστα θα ενισχύουν τις επιδόσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Εκτύπωση γυάλινων αντικειμένων από 3D εκτυπωτή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 12:31Σχολιάστε
Ερευνητές στη Γερμανία κατάφεραν για πρώτη φορά να εκτυπώσουν γυάλινα αντικείμενα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με την προοπτική για ποικίλες εφαρμογές στην οπτική, στην μετάδοση δεδομένων, στη βιοτεχνολογία, στη βιοϊατρική κ.ά.
Προς το αύριο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2017 05:45Σχολιάστε
Ενα διθέσιο drone για μετακινήσεις «έξω από αυτόν τον κόσμο» δημιούργησε η ιταλική εταιρεία Jet Capsule. To ηλεκτροκίνητο ΙFO (Identified Flying Object) σχεδιάστηκε από τον Πιερπάολο Λατζαρίνι και εκ πρώτης όψεως θυμίζει ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος (UFO). Διαθέτει οκτώ έλικες και μία μπαταρία που του χαρίζει αυτονομία πτήσης διάρκειας 60-70 λεπτών.
Αναπαραγωγή «άγριας» λεοπάρδαλης του Αμούρ στη Σκωτία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017 22:46Σχολιάστε
Η λεοπάρδαλη του Αμούρ, γνωστή και ως λεοπάρδαλη της Απω Ανατολής, είναι πανέμορφη αλλά επίσης αποτελεί ένα από τα σπανιότερα ζώα του πλανήτη. Πιστεύεται ότι λιγότερα από 70 άτομα ζουν σε άγρια κατάσταση και το είδος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «εξαφανισμένο» μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Ρωσία, ο κύριος τόπος καταγωγής της μαζί με την Κίνα, έχει εγκρίνει ένα πρόγραμμα για την επανεισαγωγή της στον φυσικό της χώρο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ένα φιλόδοξο εγχείρημα τέθηκε μόλις σε εφαρμογή: ένα αρσενικό και ένα θηλυκό μεταφέρθηκαν μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα σε ένα πάρκο της Σκωτίας με την ελπίδα ότι θα αναπαραχθούν και θα μεγαλώσουν απογόνους οι οποίοι θα αφεθούν να ζήσουν ελεύθεροι στη ρωσική Απω Ανατολή.
Έρχεται η πιστωτική κάρτα με δακτυλικό αποτύπωμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017 17:00Σχόλια (1)
Μια κάρτα με ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του κατόχου της αποκάλυψε ότι πρόκειται να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό η MasterCard, μέχρι τα τέλη του έτους.
«Στεγνωτήριο υπερήχων» εξοικονομεί χρόνο και χρήμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017 14:17Σχολιάστε
Ένα στεγνωτήριο που χρησιμοποιεί υπερήχους υψηλής συχνότητας αντί για θερμότητα στεγνώνει τα ρούχα στον μισό χρόνο και με 70% λιγότερη ενέργεια, υποστηρίζουν οι δημιουργοί του στην εταιρεία General Electric και το αμερικανικό Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ.
H Facebook ποντάρει σε τεχνολογία που διαβάζει τη σκέψη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017 13:27Σχολιάστε
Μυστική ομάδα ερευνητών του Facebook αναπτύσσει από πέρυσι τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν κείμενα με τη σκέψη αντί με τα χέρια, αποκάλυψε η εταιρεία.
Στην Καλιφόρνια η πρώτη υβριδική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2017 16:36Σχολιάστε
Λειτουργεί περίπου σαν τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν πρώτα την ενέργεια της μπαταρίας και καίνε καύσιμα μόνο όταν χρειαστεί: η πρώτη στον κόσμο μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που συνδυάζει γεννήτριες φυσικού αερίου και βιομηχανικές μπαταρίες λειτουργεί πλέον στην Καλιφόρνια.
Κοντινή επίσκεψη στη Γη θα κάνει μεγάλος αστεροειδής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2017 19:51Σχολιάστε
Ένας αρκετά μεγάλος αστεροειδής, διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα περάσει την Τετάρτη σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας, αλλά αυτή η «επίσκεψη» δεν ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο για τη Γη, όπως διαβεβαιώνει η NASA.
Αινιγματικό, γιγάντιο μαλάκιο βρέθηκε για πρώτη φορά ζωντανό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2017 14:05Σχόλια (2)
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό μόνο από το κέλυφός του, μακρύ και άσπρο σαν χαυλιόδοντας. Τώρα, ερευνητές στις Φιλιππίνες βρήκαν και έπιασαν ζωντανό το μακρύτερο δίθυρο μαλάκιο του κόσμου, έναν συγγενή των μυδιών που θυμίζει σκουλήκι και ξεπερνά σε μήκος το ενάμισι μέτρο.
Ιστορικές εφαρμογές των Macintosh αναβιώνουν στο Internet Archive
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2017 13:29Σχολιάστε
Στο αρχείο του Internet Archive, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αρχειοθετεί ιστορικές εκδόσεις λογισμικού και δικτυακών τόπων, προστέθηκε μια συλλογή λογισμικού για τους υπολογιστές Macintosh του παρελθόντος.
Προς το αύριο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2017 05:45Σχόλια (1)
Τη φουτουριστική του εφεύρεση Flyboard Air δοκίμασε πάνω από τη θάλασσα, στη Σοσέ λε Πεν της Νότιας Γαλλίας, ο Φράνκι Ζαπάτα.
1|2|3|4|5|...27