Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
 

Τεχνολογία – Πλανήτης

Μπαράκ Ομπάμα: «Φτιάξτε τον ταχύτερο υπερ-υπολογιστή»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2015 13:14Σχολιάστε
Οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν πια να χωνέψουν ότι εδώ και λίγα χρόνια (από τον Ιούνιο του 2013) ο ισχυρότερος υπερ-υπολογιστής στον κόσμο είναι κινεζικός και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο αμερικανικό. Έτσι, ο πρόεδρος Ομπάμα μόλις υπέγραψε μια ειδική διαταγή, με την οποία εντέλλει τις αρμόδιες αρχές της χώρας του να κατασκευάσουν τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου έως το 2025, δηλαδή σε μια δεκαετία.
Πανάρχαιο το γήινο μαγνητικό πεδίο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2015 12:04Σχόλια (1)
Οι επιστήμονες πίστευαν έως τώρα ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι 3,45 δισεκατομμυρίων ετών, αλλά μια νέα μελέτη ανεβάζει την ηλικία του στα 4 έως 4,2 δισεκατομμύρια έτη - αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου 500 έως 750 εκατομμύρια χρόνια αρχαιότερο από τις έως τώρα εκτιμήσεις. Η ανακάλυψη προσφέρει νέα δεδομένα στη μελέτη του πλανήτη μας.
Internet από αέρος θα προσφέρει το Facebook
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2015 11:50Σχόλια (2)
Το Facebook κατασκεύασε και ετοιμάζεται να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες ένα τεράστιο αυτόνομο αεροπλάνο (drone), το οποίο θα πετά σε απομονωμένα μέρη της Γης και θα παρέχει στους κατοίκους δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
Επαναστατικό τσιπάκι μνήμης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2015 12:09Σχολιάστε
Οι αμερικανικές εταιρείες Intel και Micron, παρουσίασαν ένα νέο τσιπ μνήμης, με την ονομασία 3D XPoint, το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα αυξημένες δυνατότητες και υπόσχεται μια επανάσταση στην αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων σε υπολογιστές και άλλες συσκευές. Η νέα τεχνολογία χαρακτηρίζεται «πραγματικό ορόσημο» και η πρώτη σημαντική βελτίωση κατά την τελευταία 25ετία, όσον αφορά την αποθήκευση δεδομένων. Η νέα μνήμη επιτρέπει την αποθήκευση δεκαπλάσιων δεδομένων και είναι έως 1.000 ταχύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες μνήμες flash (NAND),που χρησιμοποιούνται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών και στις κάρτες μνήμης.
Το Twitter… λαχάνιασε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2015 11:07Σχολιάστε
Οι χρήστες του Twitter φαίνεται να μην αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως παλιότερα, καθώς μέσα στο τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά μόνο 2 εκατομμύρια, φθάνοντας τα περίπου 304 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Πρεμιέρα από σήμερα Τετάρτη για τα Windows 10
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2015 10:59Σχόλια (1)
Eφθασε η μέρα που πολλοί χρήστες υπολογιστών σε όλο τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία εδώ και μήνες. Αρχίζει από σήμερα η κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Windows 10, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τη Microsoft, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Σάτια Ναντέλα.
O Τυραννόσαυρος Ρεξ είχε δόντια-«μαχαίρια»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2015 17:04Σχολιάστε
Στα δόντια του Τυραννόσαυρου Ρεξ κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας του αιμοσταγούς κυνηγού της Ιουράσιας περιόδου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τρομακτικά θηρόποδα είχαν για δόντια… οδοντωτά μαχαίρια τα οποία τους επέτρεπαν να κόβουν τη σάρκα, ακόμα και τα οστά των θηραμάτων τους.
Πλησιάζει ο… Terminator, προειδοποιούν οι ειδικοί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2015 10:54Σχόλια (2)
Μια νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλιστικών ανταγωνισμών, η οποία αυτή τη φορά θα αφορά τα αυτόνομα οπλικά συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεσπάσει τα επόμενα χρόνια, εκτός και αν οι κυβερνήσεις απαγορεύσουν έγκαιρα αυτά τα επικίνδυνα όπλα. Τη σχετική έκκληση-προειδοποίηση απηύθυναν πάνω από 1.000 επιστήμονες και ειδικοί της τεχνολογίας, με επικεφαλής τον διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική ανοικτή επιστολή προς τα κράτη και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό.
Προς το αύριο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2015 05:45Σχολιάστε
Μια σειρά από πλωτές φάρμες με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού του πλανήτη δημιούργησε μια ομάδα αρχιτεκτόνων από την εταιρεία Forward Thinking Agriculture
Ευάλωτα στους χάκερ (και) τα έξυπνα ρολόγια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2015 10:29Σχολιάστε
Μετά τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και γενικά ό,τι «έξυπνο» υπάρχει πάνω στη Γη, είναι η σειρά των «έξυπνων» ρολογιών (smartwatches) να προστεθούν στον κατάλογο με τους υποψήφιους στόχους των χάκερ.
Χάκερ πήραν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου από τον καναπέ τους!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2015 10:06Σχολιάστε
Αμερικανοί χάκερ έδειξαν στην πράξη ότι είναι δυνατόν να πάρουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου εξ αποστάσεως. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν τον έλεγχο του τιμονιού, των φρένων και άλλων συστημάτων ενός τζιπ «Cherokee», το οποίο έβγαλαν από τον δρόμο και το έριξαν σε ένα χαντάκι. Επρόκειτο για μια εντυπωσιακή επίδειξη των διευρυμένων δυνατοτήτων των χάκερ και μια ηχηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του μέλλοντος, που δεν θα αφορούν πλέον μόνο τους χρήστες υπολογιστών και τηλεφώνων, αλλά και τους οδηγούς, καθώς τα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε αυτοκινούμενα δίκτυα υπολογιστών.
Ακόμα μια παρενέργεια της κλιματικής αλλαγής: λάθος ραδιοχρονολόγηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2015 15:48Σχόλια (1)
Οι μετρήσεις που δίνει η ραδιοχρονολόγηση με τη μέθοδο του άνθρακα-14 επηρεάζονται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, προειδοποιεί νέα μελέτη. Με τον σημερινό ρυθμό αύξησης των εκπομπών, ένα ολοκαίνουργιο μπλουζάκι θα φαίνεται σύντομα να έχει την ίδια ηλικία με την κάπα που φορούσε ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής πριν από 1.000 χρόνια.
Νευρωνικό δίκτυο «αναγνωρίζει σκίτσα καλύτερα από ό,τι οι άνθρωποι»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2015 13:47Σχόλια (1)
Ερευνητές στη Βρετανία καμαρώνουν για τις επιδόσεις του Sketch-a-Net, ενός προγράμματος που βασίζεται στην αρχιτεκτονική του εγκεφάλου και μπορεί να αναγνωρίζει το θέμα απλών σχεδίων «καλύτερα από ό,τι οι άνθρωποι».
Δαχτυλίδι φωτός για τέλειες selfies
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2015 10:33Σχολιάστε
Η φωτογράφος Τζούλι Βατάι από την Ιαπωνία αποφάσισε να κάνει ένα πολύτιμο δώρο στους αμέτρητους φίλους των selfies. Δημιούργησε ένα gadgetάκι το οποίο βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα των… αυτο-φωτογραφιών που τραβάει κάποιος με το κινητό του τηλέφωνο. Η συσκευή που ονομάζεται Kira μοιάζει με ένα φωτεινό δαχτυλίδι που προσαρμόζεται στο κινητό τηλέφωνο και είναι στην ουσία ένας μίνι προβολέας. Όταν κάποιος αποφασίσει να τραβήξει μια selfie το Kira φωτίζει έντονα το πρόσωπό του και έτσι η φωτογραφία είναι καθαρή, χωρίς σκιές και άλλα ψεγάδια.
«Μην φεύγεις, ξέχασες το κινητό σου»!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2015 13:59Σχολιάστε
Ονομάζεται trakkies και αναμένεται να γίνει το πιο αγαπημένο gadgeτάκι του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που τοποθετείται πάνω σε άλλες συσκευές ή πάνω σε διάφορα αντικείμενα όπως κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, πορτοφόλια, τσάντες κ.α.Αν κάποιος ξεκινήσει να φύγει χωρίς να πάρει μαζί του το αντικείμενο πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο το trakkies, αυτό αρχίζει να παράγει έναν ήχο ενώ συγχρόνως αναβοσβήνει (λαμπάκια LED... φροντίζουν για αυτό). Επίσης το trakkies συνδέεται με τα κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν θυμάται κάποιος πού έχει αφήσει κάποιο απαραίτητο για αυτόν αντικείμενο να τον καθοδηγήσουν (μέσω του τηλεφώνου) για να το εντοπίσει.
1|2|3|4|5|...27