16 Ιουνίου


Αρχιτεκτονικές αφετηρίες
MΟΥΣΕΙΟ MΠΕΝΑΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
Τη Δευτέρα, μεταξύ των ωρών 10.30 και 20.00, θα λάβει χώρα η ημερίδα Δομές Index 02. Πρόκειται για μια «αρχιτεκτονική πανδαισία» όπου 50 έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων θα παρουσιάσουν έργα που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία της δικής τους δημιουργίας. Τα κτίρια που θα παρουσιάσουν προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική, από τον 2o π.Χ. αιώνα ως σήμερα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσεων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα διαμερισμάτων, εμπορικά καταστήματα, δημόσια κτίρια, μουσεία και πανεπιστήμια ως κινηματογραφικά σκηνικά και τις σπηλιές Ajanta στην Ινδία. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.
17 Ιουνίου


Δημιουργία και Ανάπτυξη Δικτυακής Εταιρείας
PUBLIC, KΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 1, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Τα Public, η Lenovo και το EMEA.gr ολοκληρώνουν τη σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για νεοφυείς επιχειρήσεις με την ένατη εκδήλωσή τους την Τρίτη στις 19.00. Σε αυτή την εκδήλωση ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της travelplanet24.com Φίλιππος Μπρίνκμαν θα παρουσιάσει την ιστορία αυτού του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου από την ίδρυσή του ως σήμερα και την κατάταξή του στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα χρειαστεί η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
18 Ιουνίου


Τα μελτέμια του Ηλιου
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
Διάλεξη με θέμα τον Ηλιο θα πραγματοποιήσει ο δρ Αγγελος Βουρλίδας, αστροφυσικός του US Naval Laboratory, την Τετάρτη και ώρα 19.00. Στην ομιλία αυτή με τίτλο «Τα μελτέμια του Ηλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές» ο κ. Βουρλίδας θα περιγράψει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τις αποστολές Stereo SDO και θα παρουσιάσει το επόμενο βήμα: μια αποστολή (Solar Probe Plus) που θα ακουμπήσει τον Ηλιο. H διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης στον «Ελληνικό Κόσμο».
19-20 Ιουνίου


Συνέδριο Ηλεκτρονικών Εκδόσεων
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΛΑΔΑΔΙΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 18ο Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρονικών Εκδόσεων (Elpub 2014). Η εφετινή εστίασή του είναι στα «ανοιχτά» ερευνητικά δεδομένα και σε ρηξικέλευθες καινοτομίες των εκδόσεων. Κύριος εισηγητής του συνεδρίου θα είναι ο επικεφαλής πρωτοτυποποίησης στη Βιβλιοθήκη Ερευνών του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Αλαμος των ΗΠΑ Herbert van de Sompel. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε –αγγλιστί μόνο – εδώ.
21 Ιουνίου


Η Μεσόγειος του Αλέξανδρου Δουμά
ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΣΟΦΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 56-58, Ν. ΣΜΥΡΝΗ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανθρωπογεωγραφική περιήγηση στους πολιτισμούς της Μεσογείου διοργανώνεται το Σάββατο στις 10.00 το πρωί. Στην πρώτη διάλεξη ο καθηγητής Claude Schopp θα μιλήσει για τη βεντέτα στην Κορσική μέσα από το έργο του Alexandre Dumas «Οι κορσικανοί αδελφοί». Αυτό το πρώτο ταξίδι ανάμεσα στην Κορσική και στο Παρίσι θα συμπληρωθεί με ένα άλλο ανάμεσα στη Μασσαλία και στον Πειραιά που θα παρουσιάσει ο Θεόδωρος Κατσίκαρος, καθηγητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσηςστο info@amopahellas.gr ή στο τηλ. 210 3398.629.
22-27 Ιουνίου


Αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής
«CRETA MARIS HOTEL» XΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Το 16ο Διεθνές Συνέδριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Μηχανής (HCII 2014) διοργανώνεται στην Κρήτη. Θεματικές του περιοχές τόσο η αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής όσο και η διαχείριση της πληροφορίας με ανθρώπινη διεπαφή. Δεδομένου ότι θα υπάρχουν πολλά εργαστήρια, εννέα παράλληλες συνεδρίες και έκθεση, σκόπιμο είναι να δείτε το πλήρες πρόγραμμα στον επίσημο ιστότοπο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ