Τη δημοσιοποίηση των επιστολών που αντάλλαξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας ζητεί ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι η απόκρυψη του περιεχομένου τους ενισχύει την εντύπωση πως η Ελλάδα ολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκίας εφ’ όλης της ύλης και κεκλεισμένων των θυρών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαμαράς τονίζει: «Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

» Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

» Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα ‘προβλήματα και διεκδικήσεις’ στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

» Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».