Για αδιέξοδη και αλληλοαναιρούμενη οικονομική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, διαβλέποντας κινδύνους για την οικονομία. Αναγνώρισε λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει δημόσια, απερίφραστη, θαραλλέα αυτοκριτική. «Και σήμερα ως αρχηγός σας λέω ασφαλώς και λάθη κάναμε, ασφαλώς και παραλείψεις σημειώθηκαν, όχι όμως του είδους που με πρωτοφανή αλλαζονεία λέτε ότι δήθεν εγκαταλείψαμε το σκάφος πριν πέσει στα βράχια» δήλωσε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

«Ποιος τα λεει αυτά; Εσείς δεν εκβιάσατε εκλογές με πρόσχημα στα όρια της συνταγματικότητας; Δεν πήρατε την εξουσία ψευδόμενοι ότι λεφτά υπάρχουν;» τόνισε προχωρώντας σε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής ένταντι της κρίσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δύο ύφαλοι σημαδεύουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δύο σχολές σκέψεις, αυτές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη, οι οποίες κατά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αλληλοσυγκρούονται και αλληλοαναιρούνται.

Όταν ο ένας παίρνει πρωτοβουλίες πέφτει πάνω στον ύφαλο του άλλου, είπε. «Δεν είναι κακό να υπάρχουν δύο ή και παραπάνω σχολές σκέψεις, μόνο που εδώ υπάρχουν δύο προβλήματα, αυτές οι γραμμές είναι αμοιβαίες αποκλειόμενες. καθεμία από αυτές είναι αδιέξοδη» ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν ακολουθήσουμε τη σχολή Παπακωνσταντίνου θα έχουμε ύφεση και ακόμα μεγαλύτερο χρέος, και αν ακολουθήσουμε τη σχολή Κατσέλη θα οδηγηθούμε σε εκτίναξη των spread και αυτό θας μας γονατίσει.

«Είναι δύο σχολές που η καθεμία βλέπει μια πλευρά της πραγματικότητας και είναι αλληλοαναιρούμενες» είπε συμπληρώνοντας ότι θα προσπαθήσει να δείξει ότι υπάρχει λύση, αναπτύσσοντας ένα μοντέλο εξόδου με σταθεροποίηση και ανάπτυξη.