Την ασυνεννοησία που επικρατούσε στο ΠυροσβεστικόΣώμα κατά τηνκαταστροφική πυρκαγιά στην Αττική αναμένεται να επισημάνειστο πόρισμά του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.

Το πόρισμα της έρευνας,που διεξάγεταιμε εντολή τουαναπληρωτή υπουργούΕσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη, αναμένεται την Τετάρτη.Εφόσονπροσωποποιηθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές στο πόρισμα Ρακιτζή, δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις για την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για ασυνεννοησία, αναποτελεσματικότητα, κακό συντονισμό των δυνάμεων και έλλειψη σχεδιασμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια των καταθέσεών τους στον Γενικό Επιθεωρητή, οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επέρριπταν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για τηνκαταστροφική εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα, πάντως, με τους πολίτες, το μεγαλύτερομερίδιο ευθύνης για τα γεγονότα έχει η κυβέρνηση.

Στηδημοσκόπηση της εταιρίας Αlco για την εφημερίδα Πρώτο θέμα,το 44,8% των ερωτηθέντων αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση, το 23,6% στις καιρικές συνθήκες και μόλις το 7,9% στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρίας Marcγια την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, στην κυβέρνηση αποδίδει τις ευθύνεςτο 40,9% των ερωτηθέντων, στην ηγεσία της Πυροσβεστικής το 11,4%, ενώ το 32,9% δηλώνει ότι ευθύνονται και οι δυο.