Για πέπλο σιωπής, που παίρνει τη μορφή της σκανδαλολογίας και επιβάλλεται εσκεμμένα από τα δύο μεγάλα κόμματα γύρω από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνέπειές της στην Ελλάδα μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, από όπου επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων Πράσινων.

«Ο μεγάλος απών στις ευρωεκλογές είναι ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης της ΝΔ και του ΠαΣοΚ για την πορεία της ΕΕ και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα»σημείωσε η κυρίαΠαπαρήγα και αναφέρθηκε σε «αντιλαϊκές αποφάσεις» που υπέγραψαν από κοινού η ΝΔ και το ΠαΣοΚ στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και ο ΣΥΝ που «άλλα ψήφιζε στο ευρωκοινοβούλιο και άλλα έλεγε στο εθνικό κοινοβούλιο».

«Δεν φταίνε τα σκάνδαλα που σκανδαλίζουν δικαιολογημένα. Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, μίζες και ρεμούλες επίσης, δίκτυο προστασίας για κατηγορούμενους ή υπόπτους υπήρξε και θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον. Ευρωεκλογές, όμως, έχουμε κάθε πέντε χρόνια. Η ευθύνη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ είναι τεράστια, για το πέπλο σιωπής. Δεν τους ξέφυγε ο έλεγχος, απλά θέλουν να κρατούν στο σκοτάδι τους εργαζόμενους» τόνισε η ίδια.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι πολέμιος του πολιτικού συστήματος «που βασικούς μετόχους έχει τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ». Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «που έχει μετατρέψει σε εκλογικό χαρτί την ενότητα της αριστεράς, ενώ αλλού έχει το νου του» και του ΛΑΟΣ προσπαθεί να αναδείξει τον εαυτό του «ως εθνικό ευεργέτη υπέρ της φτώχειας» και «σε εκτελεστή συμβολαίου συκοφάντησης του ΚΚΕ, με το αζημίωτο όπως φαίνεται». Αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους ηΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «απόντες έως και αδιάφοροι για όσα έχει υποφέρει ο ελληνικός λαός από την ΕΕ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη στήριξη του συστήματος και την δικαίως ανερχόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία» και αναφέρθηκε στο ρόλο που έχουν παίξει αντίστοιχα κόμματα σε άλλες χώρες.

«Ολα τα άλλα κόμματα ξεγελούν το λαό» είπε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «τώρα έχει συσσωρευτεί πείρα, τώρα οι μύθοι αποκαλύφτηκαν, Τώρα είναι η ώρα του λαού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη», ώστε να διαμορφωθεί «ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική και στα μονοπώλια».

Η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο θέμα των οικονομικών του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «λάσπη ψέματος και συκοφαντίας» κατά την προεκλογική περίοδο του 2007 και τώρα πάλι «αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια. Εφθασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι στα όρια της νομιμότητας. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά. Κάποτε μας έλεγαν πράκτορες της ΕΣΣΔ, ότι διαθέτουμε κότερα και βίλες, μέχρι και κοινούς εγκληματίες μας είπαν στις αρχές της 10ετίας του ΄90. Τώρα άλλαξαν μοτίβο, πάντα όμως οι ίδιοι μένουν, δεν αλλάζουν», πρόσθεσε.

Για το θέμα της οικονομικής κρίσης, ηΓΓ της Κεντρική Επιτροπήςτου ΚΚΕ δήλωσε, απευθυνόμενη στους οπαδούς του κόμματός της, ότι «όταν βγούμε από την κρίση μόνο μια ανάκαμψη θα συμβεί, των κερδών. Ούτε η ΝΔ , ούτε το ΠαΣοΚ αλλά ούτε και οι αυριανοί εταίροι τους της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς θα σας επιστρέψουν τίποτε ως αποζημίωση. Ο,τι έχετε χάσει 20 χρόνια τώρα, ό,τι χάνετε εξ αιτίας της κρίσης, θα παραμείνει».

Τέλος, κάλεσε σε συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας πως «η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Και οι δύο τους θέλουν ψήφο υπέρ τους, τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί που δεν θέλουν να τους ψηφίσουν».