Πώς η τραγωδία στην Αρκαδία συνδέθηκε με τον χαμό της Αμαλίας Γκινάκη. Καταπέλτης για τον τότε ρόλο της τηλεόρασης η έρευνα του βρετανικού δικτύου



Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του δημοσιογραφικού του προφίλ, ο κ. Ν. Ευαγγελάτος εμφανίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην εκπομπή της συζύγου του κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις», όπου με αφορμή την τραγωδία στον Λούσιο ποταμό παρουσιάστηκε ένα ντοκυμαντέρ του βρετανικού δικτύου BBC για την υπόθεση του… Σορίν Ματέι. Υπόθεση που κατέληξε στο μακελειό της οδού Νιόβης.


Το ντοκυμαντέρ είχε μεταδοθεί πριν από δύο μήνες περίπου από τον σταθμό Σκάι και είχε γυριστεί από το BBC εξαιτίας της παγκόσμιας πρωτοτυπίας του γεγονότος, αλλά και εξαιτίας της τραγικής κατάληξης που είχε η συνάντηση των εξουσιών της Αστυνομίας και της τηλεόρασης, με τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό της Αμαλίας Γκινάκη. Ενα ντοκυμαντέρ στο οποίο κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν υπερήφανος να πρωταγωνιστεί. Ενδεικτικό είναι ότι ξεκινά με τη φράση «ήταν μια ζωντανή μετάδοση ομηρείας που διήρκεσε τέσσερις ώρες κατά τις οποίες ο κώδικας δεοντολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκαν με τον χειρότερο τρόπο».


«Αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο δεν θα το ξανάκανα. Για μένα δεν ήταν συναρπαστικό· στο μυαλό μου είναι μόνο η κοπέλα που χάθηκε… Δεν θυμάμαι καν την τηλεθέαση» δηλώνει ο κ. Ευαγγελάτος στην κάμερα του BBC στην οποία εμφανίζεται συντετριμμένος. Αυτή τη στάση κρατά απέναντι στους βρετανούς συναδέλφους του και «υπό το δέος» του BBC γιατί την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή της συζύγου του «Αξίζει να το δεις» κάθε άλλο παρά συντετριμμένος εμφανίστηκε, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ικανοποιημένος με τον ρόλο που είχε παίξει στην υπόθεση, αλλά και για το γεγονός ότι προβάλλεται σε κανάλια του εξωτερικού.


Πολλοί εικάζουν πως η ανάσυρση αυτής της άγριας τραγωδίας, που κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για την ελληνική ηλεκτρονική δημοσιογραφία, και η παρουσίαση του συγκεκριμένου ντοκυμαντέρ από την εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου δεν είχε άλλον σκοπό παρά να θυμίσει στο τηλεοπτικό κοινό τη μεγάλη δημοσιογραφική «επιτυχία» του τότε διδύμου του Σκάι κκ. Ευαγγελάτου – Μαλέλη.


Πάντως το κανάλι του Αμαρουσίου, παρά τις περιρρέουσες πληροφορίες για δυσαρέσκεια της ιδιοκτησίας με το δελτίο, την οποία αποδίδουν στο «λαϊκότροπο» ύφος του και την οποία συνδυάζουν με τον κ. Ευαγγελάτο, στηρίζει τον άνκορμαν.


Θέλοντας μάλιστα να του δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης, ο ΑΝΤ1 σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη Τρίτη αναφέρει ότι ο κ. Ευαγγελάτος «σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων και κατακόρυφης ανόδου του πολιτικού θερμομέτρου, αναλαμβάνει την παρουσίαση, τον σχολιασμό και την ανάλυση των σημαντικότερων πολιτικών ζητημάτων της επικαιρότητας, μέσα από μια νέα ενημερωτική εκπομπή που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα βράδυ».


Μπορεί να είναι ακόμη άγνωστα τα αποτελέσματα της ετήσιας ποιοτικής δημοσκόπησης την οποία διενεργεί η MRB για λογαριασμό του ΑΝΤ1 με θέμα «Πρόσωπα και τάσεις της τηλεοπτικής σεζόν», αλλά ο σταθμός φαίνεται προς το παρόν να στηρίζει τον κ. Ευαγγελάτο, ο οποίος εκτός από τη νέα εκπομπή θα συνεχίσει να παρουσιάζει και την εκπομπή «Αποδείξεις» η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, «άλλαξε το νόημα της δημοσιογραφικής έρευνας».