Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ ισχυριζόμενος ότι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες στο Αιγαίο ενώ αναφερόμενος σ΄ έναν πιθανό πόλεμο Τουρκίας Ελλάδας, σημείωσε πως «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν έναν ενήλικος να χτυπάει παιδί στην κούνια».

Ο γνωστός για την ακραία ρητορική του σύμβουλος του Ερντογάν, υπογράμμισε για το περιστατικό με τη σημαία στην βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάςδεν κατέβασαν μόνο μια σημαία όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ» και άλλες σημαίες από βραχονησίδες. Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε μάλιστα ότι έστειλαν και σχετικό βίντεο σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αναφορικά με έναν πιθανό πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας, συνέχισε την προκλητική του ρητορική, σημειώνοντας «πως θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα βλέποντας το θέμα από τεχνικής σκοπιάς. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, βλέποντας κανείς το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο ίδιος προειδοποιεί τους έλληνες πολιτικούς και υπουργούς ότι με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν «εχθρότητα του Ισλάμ και της Τουρκίας» κάτι το οποίο όπως προειδοποιεί «μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα» και απειλεί σημειώνοντας ότι αν οι έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν στο δρόμο αυτό, η Αθήνα θα πληρώσει βαρύ τίμημα…