από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Κατεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis - Προτείνει προανακριτική Επιτροπή από τη Βουλή

Τι τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά το καθιερωμένο briefing - Επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής - Ναι από ΝΔ-ΠαΣοΚ-Ενωση Κεντρώων για την Προανακριτική - Ανακοίνωση από το Ποτάμι
Κατεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis - Προτείνει προανακριτική Επιτροπή από τη Βουλή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε ηπιότερες μορφές αντιμετώπισης του σκανδάλου Novartis και της πιθανής εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε αυτό φαίνεται ότι αποφάσισε να πάει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει την Δευτέρα την κατάθεση πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή από την Βουλή.

Οι διαρκείς συσκέψεις των προηγούμενων ημερών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος οριστικοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους χειρισμούς στην υπόθεση αυτή.

Με την απόφαση για Προανακριτική και καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα περιγραφόμενα στη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή αδικήματα έχουν παραγραφεί, προκρίθηκε αυτή η διαδικασία, επιστροφής δηλαδή της υπόθεσης στην τακτική Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω βήματα, ώστε να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες των φυσικών προσώπων, όπως και τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων, για αδικήματα που δεν υπόκεινται σε παραγραφή, όπως είναι η κατηγορία για «ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος».

Με τον τρόπο αυτό καθησυχάζονται οι ανησυχίες πολλών βουλευτών αλλά και ανώτατων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις των πρώτων ημερών ε΄χαν ανησυχήσει για την πορεία που θα έπαιρνε η υπόθεση και είχαν συστήσει πιο μετριοπαθή στάση καθώς η υπόθεση Novartis η οποία ακουμπάει πολιτικά πρόσωπα φέρνει στο μυαλό τους την υπόθεση Κοσκωτά του 1989 και το Ειδικό Δικαστήριο που ακολούθησε και στο οποίο μέλη του Συνασπισμού, προδρόμου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολύ ενεργό ρόλο.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι πολλά χρόνια αργότερα, μέλη του Συνασπισμού της Αριστεράς όπως πχ. ο Λεωνίδας Κύρκος είχαν κάνει την αυτοκριτική τους για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Υπό το βάρος λοιπόν των δεύτερων σκέψεων και φοβούμενοι μήπως ξεστρατίσει η υπόθεση σε δύσκολους και δύσκολα χειρίσιμους ατραπούς, ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του αποφάσισαν την επιστροφή της ουσιαστικά  στους δικαστές οι οποίοι και θα διερευνήσουν σε βάθος το σκάνδαλο Novartis που πολλά χρόνια σέρνεται και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Η συνέντευξη Τζανακόπουλου


Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά το καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

«Η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της. Σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει Σύνταγμα και νόμος» πρόσθεσε.


Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές


Η Ελληνική Δημοκρατία εξέδωσε χθες 7ετές ομόλογο ύψους 3 δις ευρώ, σταθερού επιτοκίου, με ημερομηνία έκδοσης 15/02/2018.

Η απόδοση του ομολόγου ανήλθε στο 3,5% ενώ οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες από το στόχο που είχε εξαρχής τεθεί από την ελληνική πλευρά.

Από τη συγκεκριμένη έκδοση, προκύπτουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας:

1. Αντλείται νέο χρήμα το οποίο θα προστεθεί στο απόθεμα ρευστότητας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

2. Καθίσταται σαφής η επιστροφή στην κανονικότητα.
Όχι μόνο η χώρα μπορεί να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές αλλά είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς αγορές.

3. Επιβεβαιώνεται ότι μετά και την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων του Δεκεμβρίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστους δανεισμού της.

Την έξοδο στις αγορές εξάλλου χαιρέτισε ως εξαιρετικά θετικό σήμα και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, κ. Μοσκοβισί, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα βαδίζει με ομαλό & ασφαλή τρόπο προς το τέλος των μνημονίων και ότι είναι εκτός πραγματικότητας τα σενάρια περί νέου προγράμματος.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε σαφώς, σχετικά με το μηχανισμό εποπτείας που θα αποφασιστεί για μετά το πέρας του προγράμματος, ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατέστη λοιπόν ακόμα σαφέστερο, κάτι το οποίο επαναλαμβάνουμε ως Ελληνική Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες:

1. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη.
2. Δεν υπάρχει στο τραπέζι από κανέναν η πρόθεση για νέο πρόγραμμα.
3. H μεταμνημονιακή εποπτεία, δεν συνιστά ειδικό καθεστώς, αλλά αντίθετα θα είναι μια διαδικασία στη βάση όσων έχουν ακολουθηθεί σε μια σειρά από χώρες καθώς και των γενικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι πολιτεύονται κυνηγώντας ανεμόμυλους περί νέων μνημονίων διαιώνισης της λιτότητας, να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τα όσα υπογράμμισε και χθες, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η χώρα περνά σε μια νέα εποχή και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και προσήλωση ώστε να διασφαλίσει ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία.

Για την υπόθεση Novartis


Η υπόθεση Novartis αναμφβισβήτητα και πανθομολογούμενα αποτελεί διεθνές σκάνδαλο καθώς τεκμηριώνεται ότι η εταιρεία είχε αναπτύξει πρακτικές διαφθοράς σε μια σειρά από χώρες και αυτή τη στιγμή διεξάγονται αστυνομικές ή δικαστικές έρευνες σε τουλάχιστον 20 κράτη σε όλο τον κόσμο.

Mετά την διαβίβαση της δικογραφίας από την Εισαγγελέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από κει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Τις προηγούμενες μέρες η δικογραφία μελετήθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Η βούληση λοιπόν του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία.

Η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της. Σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει Σύνταγμα και νόμος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ηθική, πολιτική και νομική μας υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα.

Περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα. Να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της.

Αυτό πρώτος από όλους πρέπει να το σεβαστεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της που τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για υποθέσεις διαφθοράς ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις αλλά και από τον ελληνικό νόμο έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η προσπάθεια το διεθνώς αυτό προστατευόμενο καθεστώς να παρουσιαστεί ως καθστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλλει την κυβέρνηση αλλά την ίδια την Ελληνική Δικαιοσύνη και τη Διεθνή Νομιμότητα ενώ τελικά καταλήγει να εξευτελίζει αυτούς οι οποίοι επιλέγουν αυτήν την υπερασπιστική γραμμή.


Επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής


«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Κύριο Ν. Βούτση

Κύριε Πρόεδρε,

στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας
».

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος

Σπυράκη: «Ναι» στην προανακριτική, «όλα στο φως»

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για το ζήτημα της Novartis τάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή είχε πει «όλα στο φως».

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της» σημείωσε η κ. Σπυράκη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει οι μάρτυρες να έρθουν χωρίς κουκούλες.

«Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή» κατέληξε η Μαρία Σπυράκη.

Ανακοίνωση του ΠαΣοΚ για την προανακριτική


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για το σκάνδαλο Novartis έχουμε δηλώσει και επαναλαμβάνουμε: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής, θα είναι για μας μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989 την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε.

Και παράλληλα θα επιμείνουμε να αναδειχθούν μέσα από την εξεταστική για την Υγεία, τόσο οι ευθύνες για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης επί Κυβερνήσεων ΝΔ την περίοδο 2004/2009, όσο και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων
».


Η ανακοίνωση του Ποταμιού


«Το έργο της προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο. Οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Οι πολίτες θα ζήσουν άλλη μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μη μπορώντας τελικά να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Και φοβούμαστε ότι αυτός είναι και ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Το Ποτάμι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο να αναδείξει την αλήθεια. Πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Και οι Βουλευτές – ανακριτές πρέπει να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σταματήσει η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης».«Ναι» στην Προανακριτική από την Ένωση Κεντρώων


Σύμφωνη με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis δηλώνει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

«Πιστεύουμε όμως» συμπληρώνει «ότι έγινε το λάθος να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, χωρίς να έχει δέσει το κατηγορητήριο».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ανέκρουσε πρύμναν. | 11/02/2018 09:20
  Η Κυβέρνηση, υπεχώρησε κακείν κακώς, με την ελπίδα, να μείνει η λάσπη, μέχρι τις Ευρωεκλογές.
  Ελεύθερος.
  απάντηση00
   
   
  Για λίγη προσοχή! | 11/02/2018 06:46
  Διατείνεστε ότι... -- κατεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis και ότι προτείνει προανακριτική Επιτροπή από τη Βουλή. Παραβλέπετε ότι -- η πάγια ταχτική των αριστερο-μπαξέδων είναι να κάνουν εικονικές υποχωρήσεις. Επίσης... -- παραβλέπετε ότι έστησαν αυτή τη μηχανοραφία για να φέρουν το θέμα προανακριτική Επιτροπή και έχοντα ήδη προσβάλει την ηθική υπόσταση των αναφερομένων πολιτικών.
  Αναλύων
  απάντηση00
   
   
  "αποκλείεται να πήρε κάτω από..." | 10/02/2018 15:02
  Μόνο μια χώρα μπανανία σαν τη δικιά μας μπορεί να κατηγορεί δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα για χρηματισμό με τόσο σαθρό όσο και γελοίο τρόπο.
  α.κ.
  απάντηση01
   
   
  Ο γάιδαρος τσιναει | 10/02/2018 12:57
  Κουκουλοφορε καταλήψια των καμπή μέσων στα Γυμνάσια , προδότη της πατρίδας φτάνει η ώρα σου.Οταν ο γάιδαρος ψοφαει ,τσινάει λένε στο Χωριό μου.Αρχισες τώρα και Τσίμας. Αφού στείλατε τους πατεράδες μας στην Γυαρο και στη Μακρόνησο τώρα ήλθατε να αποτελειώσετε την πράξη σας.Προδινοντας την Μακεδονία και κλείνοντας το γονυ στον Εφέντη σας τον Ερντογαν.φτου σας προδότες.
  Βασίλης Ξεριας
  απάντηση01
   
   
  Απέραντο σκοτάδι | 10/02/2018 12:23
  Δεν υπάρχει σωτήρια για την χώρα, δεν λειτουργεί τίποτα, ο καθένας κυβερνά όπως θέλει, κάνει ότι θέλει, χωρίς να φοβάται τίποτα, αφού όλα τα σκάνδαλα που βγαίνουν, την άλλη ημέρα ξεχνιούνται ή μάλλον στην Ελλάδα έχουμε τους ποιο νομοταγείς πολίτες / πολιτικούς του κόσμου... Πριν μερικά χρόνια οι Έλληνες πολίτες φώναζαν να φύγουν τα κόμματα που κυβερνούσαν, σήμερα παρακαλάνε να ξανά επιστρέψουν στην εξουσία... Πραγματικά, δεν ξέρω αν η Ελλάδα γίνει ποτέ κανονικό κράτος δικαίου.
  Νίκος
  απάντηση00
   
   
  Το ΨΕΜΜΑ εχει κοντα ποδαρια, λενε στο χωριο μου, αλλα την ΖΗΜΙΑ του την κανει! | 10/02/2018 12:06
  Ως καλος μαθητης των ολοκληρωτικων καθεστωτων, ο ΣΥΡΙΖΑ, εντρομος απο την αντιδραση των ελληνων στο ξεπουλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ξεπερασε εαυτον στη χυδαια αριστερη προβοκατσια και μεσα σε 1 μερα απο το μεγαλειωδες συλλαλητηριο της Αθηνας, εβγαλε με ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ στη δημοσιοτητα! Το FBI μετα απο ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ απαντησε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ στις καταθεσεις!? Ερωτω λοιπον, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ και ποια η τιμωρια? Οπως ειδατε ολοι, ο Τσιπρας καταφερε να βγαλει απο ΟΛΕΣ τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ το θεμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να το αντικαταστησει με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ! Το σκανδαλο υπαρχει αλλα να βγει σωστα και οχι εναντια στο ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!
  Σπυρος
  απάντηση01
   
   
  mono etsi | 10/02/2018 02:04
  tha nomopoihthoun ta lafyra.....palia douleia mas koskino.
  trifero kontari
  απάντηση00
   
   
  Να αποποιηθούν την κάλυψη του Συντάγματος | 09/02/2018 23:11
  Ο κ. Καμμένος απεκδύεται κάθε προστασίας που του παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργό , για την απόπειρα πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ας το κάνουν και οι εμπλεκόμενοι στη Novartis και να δικασθούν ως απλοί πολίτες. Θα τολμήσουν; - Υ.Γ. Ναι, αυτό ακριβώς εννοούσε ο κ. Πάγκαλος όταν έλεγε «όλοι μαζί τα φάγαμε».
  Ανώνυμος / η
  απάντηση10
   
   
  Τους κατατροπώσαμε! | 09/02/2018 23:10
  Ξεσκεπάσαμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο , από ιδρύσεως του Ελληνικού Έθνους. Δεν εννοούμε από την εποχή του Καποδίστρια, αλλά από του Δευκαλίωνα που πέταγε πέτρες καυ φυτρώνανε έλληνες. Όλα αυτά τα κάνανε οι άλλοι που ήταν κακοί. Εμείς είμαστε οι καλοί. Να φανταστείτε, όσοι κακοί εντάχθηκαν σε εμάς, γίνανε καλοί.
  Συριζάκιας
  απάντηση00
   
   
  ΤΣΥΡΙΖΑ ΠΑΠΑΛΑ! | 09/02/2018 20:54
  Ξεφούσκωσε σαν σπασμένη τσίχλα. Κανένα θαύμα δεν κρατάει πάνω από 3 μέρες! ΤΣΥΡΙΖΑ πάπαλα!
  ΙΔΑΣ
  απάντηση01
   
   
  Ξεφτίλα χωρίς τελειωμό και πάτο! | 09/02/2018 18:57
  Ξεφτίλα χωρίς τελειωμό και πάτο!
  Zaglos
  απάντηση00
   
   
  Αυτεπίστροφο, (μπούμερανγκ)... | 09/02/2018 18:54
  Για όποιον παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα μας χωρίς παρωπίδες είναι ήδη σαφές ότι η υπόθεση Novartis εξελίχθηκε σε αυτεπίστροφο, (μπουμεράνγκ), για τον Σύριζα. Προσπάθησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για διαφθορά, (σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού...), η επίθεση του αποκρούσθηκε άμεσα και τώρα εύρισκεται στριμωγμένος στη γωνία, κατηγορούμε-νος για σκευωρία!!! Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση: "Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα"...
  Πολιτικός παρατηρητής
  απάντηση00
   
   
  Συριζόπουλα, τι σφαλιάρα εισπράξατε!!! | 09/02/2018 18:53
  Η σκευωρία την οποία έστησε ο Σύριζα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας έχει καταρρεύσει με πάταγο. 'Ολοι έχουμε αντιληφθεί ότι έγινε χοντροκομμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, στην Αθήνα, την Κυριακή, 04-02-2018. Τώρα ο Σύριζα εισπράττει σβουριχτές τις σφαλιάρες από όσους κατηγορήθηκαν άδικα από τους ψευδομάρτυρές του, μαζί με χλεύη και τις λοιδορίες του ελληνικού λαού!!!
  Γιώργος
  απάντηση00
   
   
  Ηταν ολοι τους αθωοι.. | 09/02/2018 18:21
  αλλωστε το αδικημα τους παραγραφηκε... χαχαχαχαχαχχα γελασε βροντερα ο φον δημητρακης... σιγα μη με πιασετε....
  εκτος συμμοριας
  απάντηση00
   
   
  Φυλακή στους προδότες | 09/02/2018 17:36
  Μπράβο στη κυβέρνηση και στον μεγάλο πρωθυπουργό Τσίπρα και πάλι συγχαρητήρια !!!
  Σωκρατης
  απάντηση00
   
   
  ...το καροτσι απο το βατοπεδι | 09/02/2018 16:24
  ...ασκοπη σπαταλη ενεργειας...τι κριμα,Αληθεια τι απεγινε η χαρτουρα του βατοπεδιου????.Να βρεθει αμεσως θα χρειασθει...τ ακους Αλεξη.
  πολιτης χωρις αντικρυσμα
  απάντηση00
   
   
  EFEYRESH | 09/02/2018 15:58
  O SYRIZA EFEYRE THN NOVARTIS GIA NA KALYPSH TA AISXH TON KOYFONTINON KAI MAKEDONIAS, ME ALLA LOGIA NA ASXOLOYME8A ME MPOYRDES TOY POLAKH KAI OXI ME SOBARA PRAGMATA GIA NA NIO8OYME NTROPH SAN ELLHNES.
  marios
  απάντηση00
   
   
  Απάντηση σε Δημοσθένης | 09/02/2018 14:59
  Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι επιστροφή αυτών (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) που με την απίστευτη Διαφθορά τους Χρεοκόπησαν την Ελλάδα , έτσι κοιμούνταν και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis και τους πιάσανε στον ύπνο !
  Πολίτης σε εγρήγορση
  απάντηση00
   
   
   
  463 ημέρες τους απέμειναν... | 09/02/2018 13:59
  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το απώτατο όριο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή, 19 Μαίου 2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Από σήμερα,( 09-02-2018), μας χωρίζουν 463 ημέρες. Τόσες απέμειναν για να ξαποστείλουμε τον τσίπρα και το σκυλολόϊ του!!!
  Δημοσθένης
  απάντηση9823
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
-