Ολοκληρώθηκε λιγο πριν τις 15:00 της Τετάρτης η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί από τις «καταιγιστικές εξελίξεις» για το σκάνδαλο της Novartis.

Η συζήτηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ήταν προκαταρκτική και διευκρινίστηκαν κάποια θέματα που αφορούν νομικά ζητήματα της δικογραφίας.

«Η μελέτη της δικογραφίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, σε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Πριν την συνεδρίαση

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται – μεταξύ άλλων – να απαντήσει σε όσους του έχουν επιτεθεί αλλά και σε αυτούς που απειλούν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον για την υπόθεση της Novartis και θα χαράξει την γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα και η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

Στη συνεδρίαση θα ξεκαθαρίσει ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, με προσήλωση στις διαδικασίες της Δικαιοσύνης, να φτάσει τα πράγματα μέχρι το τέλος προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ο κ. Τσίπρας, είχε προϊδεάσει για το τι θα πει στη σημερινή συνεδρίαση ήδη από Τρίτη, μιλώντας στην Πάτρα. «Αν χρειάζεται σήμερα κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, αυτό είναι ένας σύγχρονος, ανυποχώρητος πατριωτισμός, σημείωσε για να προσθέσει, όμως, ότι «πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρξει».

Μιλώντας από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς».

Για το Μακεδονικό, θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ενώ δεν αποκλείεται να κάνει αναφορές και στο συλλαλητήριο του Συντάγματος