Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας με αφορμή την τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Η τροπολογία η οποία προέβλεπε το 50%+1 για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας, αποσύρθηκε εσπευσμένα προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις, ενώ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην απεργία και όποιος τολμήσει να το αγγίξει θα βρει απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρθηκε «σαν τον κλέφτη που τον πιάνουν στα πράσα και αφήνει τα κλοπιμαία για να επανέλθει». «Έτσι σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων –την απεργία», πρόσθεσε, ενώ επιτέθηκε στην υπουργό Εργασίας λέγοντας ότι «η άπειρη κατά τα άλλα κυρία Αχτσιόγλου, αποδεικνύεται αρκετά έμπειρη στηνκομπίνα και την βρώμικη δουλειά».

«Σιγή νεκροταφείου σε αυτή τη χώρα δεν θα υπάρξει και το ταξικό κίνημα δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί. Σας έχουν πάρει χαμπάρι», προειδοποίησε την κυβέρνηση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βαφτίζετε δίκαιο ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια και το κάνετε πράξη, για αυτό συμφωνήσατε άρον-άρον με τους Θεσμούς». Και συμπλήρωσε: «Αραδιάζετε ένα σωρό παραμύθια ότι τα μνημόνια τελειώνουν και βγαίνουμε στο ξέφωτο. Πώς γίνεται να τελειώνουν τα μνημόνια και να παραμένουν όλα τα μέτρα που έχετε ψηφίσει για μετά το 2019, μέτρα-τσεκούρι για τις συντάξεις και το αφορολόγητο και ματωμένα πλεονάσματα;». Διερωτήθηκε ακόμα «ποιο είναι το δίκαιο που έγινε πράξη, όπως διαφημίζει ο κ. Τσίπρας με τον ρόλο πλασιέ που έχει αναλάβει;», ενώ σημείωσε: «Αποδειχτήκατε το πιο γρήγορο πιστόλι του κεφαλαίου και της Ε.Ε.».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ακόμα ότι «είχαμε προειδοποιήσει ότι θα είστε η κυβέρνηση της βρώμικης δουλειάς που θα συνέχιζε την ίδια πολιτική και θα έπαιρνε εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να πάρουν», τονίζοντας: «Αξίζετε πέρα για πέρα τα βραβεία και τα εύσημα που σας δίνουν οι εκπρόσωποι των διαφόρων ελίτ. Κάνετε και τα πάντα για να ξεπερνάτε τον ίδιο σας τον εαυτό». Απέδωσε μάλιστα στην κυβέρνηση «ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς» και την χαρακτήρισε: «Γραφικότητα, παραφωνία, καρικατούρα». Υπενθυμίζοντας τον αλήστου μνήμης υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κ. Λάσκαρη, ο οποίος έλεγε ότι «με νόμο θα καταργούσε την ταξική πάλη».

Και ρώτησε τους κυβερνητικούς βουλευτές: «Εσείς κυβερνάτε με το 50% + 1 του ελληνικού λαού; Το 22% εκπροσωπείτε στην πραγματικότητα. Φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργάτες το 50% + 1 για να αποφασίσουν μια κινητοποίηση και να παλέψουν για το δίκιο τους.Ο ΣΕΒ θα κλαίει από συγκίνηση. Τέτοιον υπηρέτη δεν φανταζόντουσαν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους».