Την αλλαγή της στάσης του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αλέξης Τσίπρας – Δεκέμβριος του 2016 για το ΔΝΤ: «Κάποιοι ανόητοι τεχνοκράτες μας λένε ότι το λάθος είναι το σωστό». Αλέξης Τσίπρας – Οκτώβριος του 2017 μετά τη συνάντηση με την Λαγκάρντ: «Χαίρομαι που το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα αλλάξει κατεύθυνση, δεν απαιτεί νέα μέτρα και επιμένει στην ελάφρυνση χρέους. Ακούστηκε σαν μουσική στα αυτιά μου όταν το είπε η κ. Λαγκάρντ»» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας πως «μόλις σε 10 μήνες οι ανόητοι τεχνοκράτες του ΔΝΤ μεταμορφώθηκαν για τον πρωθυπουργό σε «μουσική στ’ αυτιά του» και τώρα ικετεύει για την παραμονή του Ταμείου».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επισημαίνει πως η «συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βούλιαξαν την Ελλάδα και την οδηγούν σε πολυετή λιτότητα».

«Φτάνει πια. Δεν μπορούν να πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες του πρωθυπουργού και των υπουργών του» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Ανδρουλάκη.