«Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα νέα καθήκοντα της τέως του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού στο Liberal.gr:

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα.

» Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών.

» Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές -ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε- που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία.»