Επιστράτευση όλων των «καραμανλικών» δυνάμεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στο κόμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στη σκιά των κινήσεων του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δημιουργήσουν προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή, στον απόηχο των θετικών αναφορών στο πρόσωπό του από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαμηνύει, μέσω συνεργατών του: «Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος».

Η κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού να ανάψει «πράσινο φως» ώστε να μεταδοθεί από το περιβάλλον του η αμέριστη στήριξη στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια ευαίσθητα χρονική στιγμή, κατά την οποία το Μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει σε μια εσωκομματική κρίση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του βουλευτή Σερρών, τομεάρχη Υποδομών Κώστα Καραμανλή, εξαδέλφου του πρώην Πρωθυπουργού, που είπε (Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1) με σαφήνεια, δίνοντας και το σήμα της οικογένειας Καραμανλή: «Ο κ. Καμμένος είναι “Καραμανλικός ευκαιρίας”…Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός Ν.Δ. και μετά να λέμε ότι είμαστε υποστηρικτές του Καραμανλισμού».

Η κίνηση του βουλευτή Σερρών είχε την έγκριση της σημερινής ηγετικής ομάδας, ενώ ήταν ενήμερος και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός που ξεκαθαρίζει σε συνομιλητές του, στη σκιά της ανακοίνωσης περί ίδρυσης πολιτικού φορέα με τον τίτλο «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» από τους Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκο Τσιαρτσιώνη: «Έχω να δω τον Σάββα πάνω από τρία χρόνια. Δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους εγχειρήματα τα οποία βλάπτουν τη Ν.Δ αλλά και συνολικά τα παράταξη. Είναι λάθος».

Η είδηση των διαρροών φράσεων του Κ. Καραμανλή μέσω του site newpost.gr βρήκε τον Κυρ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απ’ όπου τα μέλη της ηγετικής ομάδας έστελναν το μήνυμα: «Στη Ν.Δ. είμαστε όλοι ενωμένοι, υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα αδιέξοδα».

Η εξουδετέρωση των όποιων σεναρίων περί εσωκομματικών προβλημάτων στη Ν.Δ. είναι ζωτικής σημασίας για τη σημερινή ηγεσία του κόμματος που έχει εστιάσει τελευταία στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στην πολιτική του απομόνωση.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να συντηρείται το κλίμα περί δήθεν συνεννοήσεων ή ανοικτών διαύλων επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά των καραμανλικών, στην Πειραιώς θεώρησαν κομβική την παρέμβαση του νεαρού βουλευτή Σερρών.

Ιδιαίτερα σημαντική όμως κρίθηκε και η επιλογή του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου που επαναδραστηριοποιείται πολιτικά να επανεμφανιστεί και να σταθεί στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ., αδειάζοντας και το Δίκτυο και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι η νυν ηγεσία είναι υπέρ των συναινέσεων και των συνθέσεων.

Στην Πειραιώς επιχειρούν να αντιστρέψουν το κλίμα καθώς βλέπουν ότι δίνεται υπερβολική διάσταση για ευνόητους επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους που εξυπηρετούν τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, σε τυχαία, όπως λένε, γεγονότα. Π.χ. η χθεσινή τυχαία συνάντηση σε κεντρικό καφέ των Αθηνών μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπολου και του Ευάγγελου Αντώναρου, κυβερνητικού εκπροσώπου επί Πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή, οι οποίοι και είχαν και ολιγόλεπτη συζήτηση, έγινε αντικείμενο σεναρίων για τη σχέση καραμανλικών και ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον κ. Τζανακόπουλο τον συνάντησα τυχαία σε εστιατόριο. Μου συστήθηκε, δώσαμε τα χέρια και τίποτε άλλο» είπε ο κ. Αντώναρος και σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά 90.1) χαρακτήρισε αστειότητες και αθλιότητες τα όσα γράφονται για παρεμβάσεις στο παρασκήνιο του Κώστα Καραμανλή. «Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ανάγκη από δραγουμάνους κατέληξε.Διερωτήθηκε εάν υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Κώστα Καραμανλή ή το που ανήκει ο πρώην πρωθυπουργός» τόνισε.