Την εκλογική ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας ακόμη κι αν γίνουν σε ένα μήνα προέκρινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος σε εορταστικό γεύμα που παρέθεσε σε ψαροταβέρνα στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις τάξεις δανειστών και επενδυτών «δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας δεν μπορεί πλέον να φοβίσει τους πιστωτές με αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ αυτό κατά τον ίδιο γίνεται διότι, όπως είπε, υπάρχει εναλλακτική για τη χώρα και ανέφερε ότι «δεν ζούμε μια κανονική περίοδο».

Το διακύβευμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι «να γίνουμε μια κανονική χώρα και να αποκαταστήσουμε μια δημοκρατία εύρωστη» και εκτίμησε ότι το χειρότερο σενάριο είναι να τρενάρει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο και η χώρα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, κάτι που θα είναι «ασυγχώρητο».

«Και να κλείσει η αξιολόγηση στην οικονομία δεν θα αλλάξει κάτι», πρόσθεσε.

Για τη φημολογία περί δημοψηφίσματος σημείωσε ότι «το να πάει ο μνημονιακός Τσίπρας αφού χάσει την εξουσία να το παίξει επαναστάτης δεν νομίζω ότι θα βρει να τον ακολουθήσουν. Δεν γίνεται να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία».

Για τη σύγκρουση Τσίπρα-Σόιμπλε, τόνισε οτι καλό είναι οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Οπως είπε, «κι εγώ διαφωνώ με τον Σόιμπλε πχ για πρωτογενή πλεονάσματα, άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει».

Μάλιστα είπε ότι ουδέποτε έχει συναντήσει ή μιλήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και αν πήρε τηλέφωνο κάποιον, θα πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ και δεν μίλησε με κανέναν…