«Χρειάζεται να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, αλλά η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο, με τις λογικές big brother που παρακολουθούμε και δεν τιμούν κανέναν στην κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δε μπορώ να καταλάβω πως στην ψηφιακή εποχή μιλάμε μόνο για 4 άδειες. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έπρεπε να μπουν στην διαδικασία με την κρατική εποπτεία. Το χρήμα δε μπορεί να είναι το μόνο κριτήριο σε αυτή τη διαδικασία».

Παίρνοντας αφορμή από τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου για τις συντάξεις των 384 ευρώ που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας, ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε, λέγοντας «ας ζήσει ο κ. Κατρούγκαλος με 384 ευρώ για ένα μήνα και μετά ας κάνει δηλώσεις».

Ακόμη, επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και για ευρύτερες συνεργασίες για την έξοδο από την κρίση. «Δεν πρέπει να ζητάμε εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι. Αντίθετα πρέπει να ασκείται προγραμματική αντιπολίτευση και να επιδιωχθεί η συνεννόηση».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη
να κινηθούν άμεσα, να προχωρήσουν όλοι μαζί για τον φορέα της προοδευτικής παράταξης και τις εκλογές για τον επικεφαλής από την βάση. Να αφήσουμε στην άκρη συλλογικές και προσωπικές ανασφάλειες με στόχο μία ισχυρή προοδευτική παράταξη.

«Ελάχιστη, όμως, προϋπόθεση, όπως τόνισε, είναι να δεσμευθούμε όλοι οι υποψήφιοι ότι την επόμενη ημέρα, όποιος κι αν εκλεγεί, θα είμαστε ενεργά μέλη της ευρύτερης παράταξης.