Η διάθεση του «διδύμου του Μεγάρου Μαξίμου», Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά να τραβήξουν την πόλωση στα άκρα αναμένεται πως θα δοκιμαστεί κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης.

Τα tweets του Πρωθυπουργού πριν την έναρξη της συζήτησης

Το διάστημα που είχε προηγηθεί

Κατά το διάστημα που προηγήθηκε, οι σχεδιασμοί και οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν κρυφτεί. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο κ. Παππάς έχουν εκτοξεύσει απειλές και έχουν προϊδεάσει ότι θα μιλήσουν με «ονόματα και διευθύνσεις».
Σύμφωνα πάντως με την αντιπολίτευση, οι κκ. Τσίπρας και Παππάς, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνουν ανενόχλητοι στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως δημόσιοι κατήγοροι.
Πιθανολογείται και αναμένεται δε, ότι από τον Πρωθυπουργό θα ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, στις οποίες εμφανίζεται διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και κέντρων με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.
Επιπλέον, σφοδρή αναμένεται η επίθεση της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Η εξέλιξη και η έκβαση της συζήτησης θεωρείται ενδεικτική και κρίσιμη για το πολιτικό κλίμα των επομένων εβδομάδων στην χώρα.
Από συγκεκριμένα (φιλικά προς την κυβέρνηση) ΜΜΕ έχουν εξαπολυθεί τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις, σε σύμπνοια με τα όσα διαμηνύονται από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά συγκεκριμένων προσώπων, πολιτικών και μη.
Το πλέον πρόσφατο περιστατικό ήταν το δημοσίευμα του «Εθνους», το οποίο βασιζόμενο σε υποκλαπείσες συνομιλίες, έφερε τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο να συνομιλεί με έναν εκ των κατηγορουμένων για τις υποθέσεις εκβιασμού.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στα «Επίκαιρα», στο οποίο γινόταν λόγος για σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου με τον Α. Βγενόπουλο.
Και τα δύο δημοσιεύματα ερμηνεύτηκαν ως προπαρασκευή του κλίματος για την συζήτηση της Τρίτης.
Παρά ταύτα και πάντως εν αναμονή της επιβεβαίωσης ή της διάψευσης των προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση στο ακροατήριό της, οι πληροφορίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προμηνύουν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα και εφόσον επαληθευτούν, θα φανερώσουν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει όλες τις παραμέτρους υπόψην της.
Τόσο από την ΝΔ και το περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη όσο και από το ΠαΣοΚ και από τον κύκλο του Ευ. Βενιζέλου, διαμηνύεται ότι η ηγεσία της κυβέρνησης δεν θα έχει πάντως τόσο εύκολο έργο στην συζήτηση της Τρίτης.