Για εξόφθαλμη μικροκομματική στόχευση από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης» δηλώνει η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει την απόδραση αντί να αξιοποιήσει το εθνικό το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει επίσης ότι το κόμμα της είναι έτοιμο για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ζητώντας την ψήφο των πολιτών.

«Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού.

» Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» καταλήγει η δήλωσή της Φώφης Γεννηματά.