Ηταν μια παρέλαση στα μέτρα του Π. Καμμένου και της Ρένας Δούρου. Η τελευταία τόσο πολύ ενθουσιάστηκε ώστε, με το που ολοκληρώθηκαν η στρατιωτική παρέλαση και οι χορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν, ανήρτησε στο twitter ένα τραγούδι, τον «Καραϊσκάκη», οι αθυρόστομοι στίχοι του οποίου πιστεύει ότι απηχούν τις απόψεις του ήρωα του ’21. Ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν για όσα έγιναν στην παρέλαση, την ώρα μάλιστα που η κυρία Δούρου επιχειρούσε να μεταφέρει 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας στα άδεια κρατικά ταμεία.
Ο κ. Καμμένος, πανηγυρίζοντας για την επιτυχία της παρέλασης, έκανε δώρο στους συμμετέχοντες πενθήμερη τιμητική άδεια. Ανάμεσα σ’ αυτούς που πήραν την πενθήμερη ήταν και οι άνδρες των ΟΥΚ, ίσως για τα… συνθήματα που φώναξαν. Πάντως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κατέθεσε ήδη ερώτηση για τα «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτηρίζει, συνθήματα, ενώ ο Γ. Βαρεμένος διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικώς στον υπουργό Αμυνας.
Ο κ. Καμμένος όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια, είπε απλώς ότι όσα ακούστηκαν μαγνητοσκοπήθηκαν την εποχή που ο Ευ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Αμυνας και «καθάρισε». Αφού διαπίστωσε ότι «ο Τσίπρας έκανε σαν μικρό παιδί παρακολουθώντας την παρέλαση και είχε μάλιστα απορίες για τα οπλικά συστήματα», τι τον νοιάζει τι λένε ένας – δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση; Και ετοιμάζει δεύτερη παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά. Εκεί θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, με το εβραϊκό λόμπι και θα παραστεί σε ονομασία ενός κεντρικού δρόμου της Νέας Υόρκης σε «οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου».
Ως οιονεί στρατάρχης ο κ. Καμμένος εξηγούσε στον Αλέξη Τσίπρα, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα οπλικά συστήματα. Ανέβαζε φωτογραφίες στο twitter συνεχίζοντας ακάθεκτα την επίθεση σ’ όσους άσκησαν κριτική για τον σχεδιασμό της παρέλασης.
Εγραψε: «Η παρέλαση είναι η καλύτερη απάντηση στους εγχώριους υπαλλήλους της Καγκελαρίας». Και ας ήταν μόλις δύο 24ωρα μετά το ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο, κατά το οποίο υποτίθεται ότι «έσπασαν οι πάγοι».


Οι φίλοι και οι αντίπαλοι
«Θα τους κλείσω όλους μέσα»

Στους τελευταίους δύο μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος φαίνεται ότι κινείται ανάμεσα στα πεδία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Οικονομικών. Συναντήθηκε με μια πλειάδα πρέσβεων και συζήτησε όχι μόνο την αμυντική συνεργασία αλλά και θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Οι αξιωματικοί του Οικονομικού κάνουν φύλλο και φτερό τις συμβάσεις, παραδίδουν ό,τι στοιχείο έχουν στην κυρία Ελένη Ράικου και δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπουργός Αμυνας ακούστηκε να λέει στους συνομιλητές του «θα τους κλείσω όλους μέσα. Θα το δείτε σε λίγες εβδομάδες».
Πρωτίστως όμως ο κ. Καμμένος ενδιαφέρεται για την ενδυνάμωση του κόμματός του και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρέμβασή του στον κρατικό μηχανισμό. «Κάνουν παρέλαση παλαιοί βουλευτές της ΝΔ, αλλά και νομαρχιακά στελέχη έξω από το γραφείο μου» λέει συχνά. Εχει επαφές με στελέχη του λεγόμενου πατριωτικού ΠαΣοΚ, όπως ο Μιχ. Χαραλαμπίδης ή ο στρατηγός Αλευρομάγειρος. Εχει βάλει στο στόχαστρό του δύο αρχηγούς κομμάτων και συνεχώς τους επιτίθεται: ο ένας είναι ο Αντ. Σαμαράς. «Επειδή ήμουν εγώ στο δημαρχείο της Καλαμάτας, δεν ήρθε. Εμπόδισε ακόμα και τη γυναίκα του να με χαιρετήσει» λέει. Ο άλλος είναι ο Στ. Θεοδωράκης. Οσο ο επικεφαλής του Ποταμιού λέει ότι δεν μετέχει σε μια κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ (τους αποκαλεί συχνά μάλιστα Ακρα Δεξιά) τόσο πιο πολύ του επιτίθεται ο κ. Καμμένος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ