Αμφισβητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου την γνησιότητα του ηχητικού ντοκουμέντου που εμφάνισε προσφάτως στην Βουλή ο έγκλειστος χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης. Το θέμα έθεσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της EUROJUST, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι επ’ αυτού δεν έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης διευκρινίσεις: «Η ηχητική καταγραφή έχει αποκαλυφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έχει προκαλέσει καμία δημόσια δήλωση, ούτε του πρωθυπουργού, τον οποίο αφορά άμεσα, ούτε και δική σας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Αθανασίου της είπε: «Όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο, υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση αν είναι γνήσιο. Αυτό θα το ρυθμίσουν οι αρμόδιες αρχές και δεν αναφέρεται ούτε από σας ούτε από κανέναν ο δήθεν συνομιλητής». «Το αμφισβητεί ο πρωθυπουργός εννοείτε;», ρώτησε η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Αθανασίου συνέχισε: «Συνεπώς, αυτό υπάρχουν αρμόδιες αρχές να το ελέγξουν, εφόσον είναι βάσιμες. Προσωπικά, τα θεωρώ ανούσια όλα αυτά».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «εδώ και οκτώ μήνες αποφεύγει να συζητήσει το μείζον ζήτημα που ανέκυψε από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του τότε Γενικού Γραμματέα της κ. Μπαλτάκου, με τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής», υπόθεση για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.