Στην παρότρυνση προς τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το σκεφτούν σοβαρά, καθώς θα είναι ψήφος κόντρα στην εντολή που έχουν λάβει από τον ελληνικό λαό και παράταση του βίου της κυβέρνησης, προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, ο Π.Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε περισσότερη ανεργία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως η τρόικα ακολουθεί τακτική τιμωρίας της Ελλάδας και οδηγεί τη χώρα στην πλήρη καταστροφή. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του χρέους.

Κι αντί να συζητάμε αυτά, συζητάμε αν θα βρει ο πρωθυπουργός «μαξιλάρια» για να δώσουν ψήφο παράτασης του βίου της κυβέρνησης αυτής, υπογράμμισε ο Π.Καμμένος.

Αναφέρθηκε, δε, σε αυτούς που το σκέφτονται να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ακόμη και πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ), προειδοποιώντας τους ότι θα πράξουν κόντρα στην εντολή που έχουν λάβει από τον ελληνικό λαό.

«Κυριακή κοντή γιορτή. Όλοι εκείνοι που οδηγούνται με πιέσεις ή εκβιασμούς να ψηφίσουν, θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν ακριβά τις κινήσεις που κάνουν σήμερα» σημείωσε.

«Σταματήστε να ψάχνετε τις 180 ψήφους και ασχοληθείτε με το εάν θα βρείτε την ψήφο σας μετά τις εκλογές» επισήμανε ο Π.Καμμένος.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι εγγυητές σε μια τέτοια κυβέρνηση. Τόνισε, δε, ότι το κόμμα του θα έχει συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές σε αυτήν την κυβέρνηση.