«Ωμή παρέμβαση» της κυβέρνησης στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να μην μεταδοθεί η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν θα μεταδοθεί ζωντανά και αυτή ήταν η αιτία για την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη.

Ο Π.Σκουρλέτης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς θα καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι στην συνέχεια επικοινώνησε με τον κ. Μακρυδημήτρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι το παρασκήνιο και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ ήταν που οδήγησε στη ρήξη και την παραίτησή τους.