Να θέσει σε νέες βάσεις την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωξε ο Ι. Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο την Τρίτη το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με θέμα «Το εθνικό μας χρέος στην συναίνεση», ο κ. Δραγασάκης τόνισε μεταξύ των άλλων πώς σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα, «το δίλημμα δεν είναι διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση του χρέους, αλλά το αν αυτή θα οδηγήσει στην εξάλειψη ή στην αναπαραγωγή του».
Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν βιώσιμα και μη βιώσιμα χρέη. Υπάρχουν βιώσιμες και μη βιώσιμες κοινωνίες», καθώς και ότι «η όποια ρύθμιση του χρέους δεν αναιρεί την υποχρέωσή μας για ρήξεις, ανατροπές αλλαγές, αντίθετα την επιτείνει».
Ως προς τις δυνατότητες και τους όρους συναινετικών προοπτικών, ο κ. Δραγασάκης, ανέφερε ότι «ένα σύστημα που καταρρέει δεν μπορεί να δώσει λύσεις» και τόνισε: «επί 20 χρόνια είχαμε συναινετικό δικομματισμό που στηρίχτηκε στο χρέος γιγαντώνοντάς το, σήμερα χρειαζόμαστε συναίνεση για νέα κοινωνικά συμβόλαια».
Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν, η πρόεδρος του Δικτύου, Αννα Διαμαντοπούλου και οι Κ. Χατζηδάκης, Φ. Σαχινίδης, Δ. Χατζησωκράτης, Θανάσης Σκόκος, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Π. Τσακλόγλου. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Χρ. Σαρδελής.