Στην Βουλή μετέφερε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρης τις απειλές-καταγγελίες ότι υπάρχει τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με ανώτατο δικαστικό στον οποίο τον εμφανίζει να δίνει εντολές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη φέρεται να τον αποκαλεί «παναθηναϊκάκια» και ότι ο ανώτατος αυτός δικαστικός λειτουργός έχει τρισύλλαβο επίθετο με την ίδια κατάληξη που έχει το όνομα του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκου.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι το κόμμα του θα προτείνει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κκ. Σαμαρά, Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου με τις κατηγορίες της «κατάχρησης εξουσίας» και της «εσχάτης προδοσίας», ενώ κάλεσε τα κόμματα να συνυπογράψουν το σχετικό αίτημα καθώς δεν επαρκούν οι υπογραφές που διαθέτει η Χ.Α. (απαιτούνται 30 υπογραφές βουλευτών).

Παίρνοντας τον λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Σοφία Βούλτεψη καταγγέλλοντας την στάση της Χ.Α. είπε ότι «το πράγμα έχει και ουρά». «Αυτό που μας λένε είναι ότι έχουν υποκλαπεί οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με κάποιον που τον αποκαλεί παναθηναϊκάκια -τώρα δεν είναι ο Αθανασίου, αλλά κάποιος άλλος με τρισύλλαβο επίθετο», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενη προς τα άλλα κόμματα είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Ν. Μαριάς είπε ότι η νέα καταγγελία Κασιδιάρη «συνέχισε να καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος στις ενδεχόμενες και όποτε νομίζει η Χ.Α. αποκαλύψεις». «Δεν ξεπλένεται το Μπαλτάκος- γκέιτ μόνο με παραίτηση Μπαλτάκου», πρόσθεσε, ζητώντας για άλλη μια φορά την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο ότι «συνεχίζει την γραμμή συγκάλυψης» της κυβέρνησης.

Κωνσταντινόπουλος: «Οι νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε μετά τις νέες απειλές Κασιδιάρη ότι «δεν θα εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα από νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας». «Τους προκαλούμε να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα», τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας ότι «είναι προφανές όμως ότι υπάρχει και πολιτική ευθύνη ότι κάποιοι επέλεξαν τον κ. Μπαλτάκο». «Δεν θα μπω στα εσωτερικά αν ο Μπαλτάκος πρόδωσε ή όχι αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν, όμως πολιτική ευθύνη υπάρχει πάντα όταν επιλέγεις ένα πρόσωπο», τόνισε.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση «για να τους ελέγχουμε και να δίνουμε θετικό πρόσημο». «Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που μιλούν για αποχώρηση από την κυβέρνηση να συνεχίσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα πολιτικά ή μη, αυτούς που δίνουν την ύστατη μάχη για να μη βγει η χώρα από την κρίση».

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ

Για ύπαρξη παρακράτους μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Δ. Παπαδημούλη δήλωσε ότι «εγείρονται τεράστια θέματα που απαιτούν έρευνα. Έχουμε ήδη ζητήσει να έλθει εδώ ο πρωθυπουργός, να πάψει να κρύβεται και να συζητήσουμε σε επίπεδο αρχηγών για το μείζον θέμα της δημοκρατίας, της διάκρισης των εξουσιών, της σύμφυσης κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με Χρυσή Αυγή στην κορυφή», είπε.

Μάλιστα είπε ότι «είναι αδύνατον να πιστέψει το πανελλήνιο ότι σε χώρα που, κατά την προπαγάνδα της κυβέρνησης, ακόμα και για να …λαλήσουν τα κοκόρια το πρωί απαιτείται εντολή Σαμαρά, ο νούμερο δύο της κυβέρνησης δρούσε περίπου ως ανεξάρτητος, εν αγνοία, ερήμην του πρωθυπουργού, ενώ είναι κολλητός του φίλος εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, ομοϊδεάτης του, όπως και ο ίδιος δήλωσε χθες -΄΄δύο δαυλοί αναμμένοι για την πατρίδα΄΄, λέει».