«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές», δήλωσε πριν λίγο στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι «ακούγεται ότι υπάρχουν και άλλα γεγονότα», εκτός των εμπιστευτικών συνομιλιών Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, όπως εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο και τόνισε: «Να γίνει μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή και να συζητήσουμε αν πάμε ή όχι (προς εκλογές), ή αν η κυβέρνηση αντέχει να πάμε εκλογές».

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Γρηγοράκος ουσιαστικά ανασκεύαζε λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα εκλογών» και ότι οι εκλογές «είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση είναι σταθερή και έχει περάσει τους κάβους τους δύσκολους και δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τίποτα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνοντας μάλιστα ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου θα δικαιώσει την κυβέρνηση και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, ο κ. Γρηγοράκος είχε πει στην Ολομέλεια αναφερθείς στον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης ότι «το πρόβλημα ήταν υπαρκτό με τον κ. Μπαλτάκο» και ότι «δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη μεγάλη εξουσία που του έδωσαν οι δύο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, και βέβαια κάποια στιγμή και η ΔΗΜΑΡ».

«Τέτοια γεγονότα και άλλα δεν βοηθούν την πολιτική σταθερότητα», διαπίστωσε ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνοντας ότι ως ΠαΣοΚ «η συμπαράταξή μας με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μία επιλογή που υπαγορευόταν από την πρώτη βασική μας εθνική προτεραιότητα, την αποφυγή της ακυβερνησίας, την ανάκαμψη της χώρας, την πολιτική σταθερότητα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η σύμπραξη των δύο κομμάτων δεν σημαίνει κατάλυση της πολιτικής τους αυτονομίας».

«Οι διαφορές τους είναι υπαρκτές και ουσιαστικές. Τα συγκυβερνώντα κόμματα, ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία σήμερα, δεν έθεσαν τον εαυτό τους ούτε το ένα ούτε το άλλο σε χειμερία νάρκη. Δεν εξισώθηκαν, αλλά ούτε αφομοίωσε το ένα το άλλο. Το καθένα προβάλλει και οφείλει να προβάλλει το δικό του πολιτικό λόγο, χωρίς να τον συγχέει όμως με τον κοινό προγραμματικό λόγο και το κυβερνητικό πλαίσιο της κυβέρνησης. Οι θέσεις και οι απόψεις των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν σήμερα κρίνονται και αξιολογούνται χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες», ανέφερε.

Χαρακτήρισε δε «ανεπίτρεπτο, ανιστόρητο και απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι το ΠαΣοΚ έχει συνταχθεί με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και συνιστά πολιτική του συνιστώσα». «Όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επιμένουμε στην αυτονομία και έχουμε την αυτονομία. Διότι το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικές παρατάξεις του τόπου που η κάθε μία κουβαλά στις αποσκευές της το δικό της αξιακό, αλλά και κυβερνητικό φορτίο. Το κυβερνητικό της παρελθόν δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Κανείς μας δεν είναι στο απυρόβλητο. Ποτέ δεν ήταν κανείς στο απυρόβλητο», συμπλήρωσε. Και σημείωσε ότι «αδικήθηκε η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες». «Έχει δώσει πολύ μεγάλο αγώνα για να καταφέρει αυτό που έχουμε καταφέρει. Αδικήθηκε ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αδικήθηκαν τα δύο κόμματα με τα συμβαίνοντα τις τελευταίες ημέρες που οδηγούν σε αποσταθεροποίηση. Διότι είναι φυσικό, το πρωτόγονο εγχείρημα της κυβερνητικής συμπαράταξης να αντιμετωπίζεται και με εκατέρωθεν επιφυλάξεις, όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.