H ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ έπειτα από την ψηφοφορία της Κυριακής και τη διαφοροποίηση των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη,ξέσπασε στη συνεδρίασητου συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Οι τόνοι ανέβηκανσε τέτοιο σημείο ώστε οι κ.κ. Κ. Τριαντάφυλλος και Θ. Μωραίτηςέφυγαν από την συνεδρίαση.

Ο γραμματέας της ΚΟ κ. Π. Ρήγας είπε ότι «η εικόνα που είχε δημιουργηθεί μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ , χάλασε από τις διαφοροποιήσεις που υπήρξαν. Αν υπάρχουν διαφωνίες να κατατίθενται έγκαιρα ώστε να μην αιφνιδιάζεται η Κ.Ο την οποία κανείς δεν μπορεί να αγνοεί»

Η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και οκ. Β. Κεγκέρογλου παρενέβησαν και επέκριναν τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής για τη στάση τους στην ψηφοφορίαγια το πολυνομοσχέδιο.

H κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε «εμείς κρινόμαστε από όλους τους πολίτες και έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να κρίνουμε τους ηγέτες μας πρώην και νυν. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε γιατί έπρεπε να καταψηφιστεί. Επιτέλους τέλος με τις προσωπικές στρατηγικές . Παίζονται παιγνίδια σε βάρος της παράταξης».

Ενώ ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε «να έρθει ο Παπανδρέου να μας εξηγήσει που υπάρχειη κομπίνα με τις τράπεζες για να το καταλάβουμε και εμείς που ψηφίσαμε. Γιατί δεν ήρθαν από πριν να μας το πούνε».

Εκείνη τη στιγμή ξέσπασε ο κ. Τριαντάφυλλος λέγοντας «αυτοί αποτελούν την Ιστορία της παράταξης και δεν μπορούμε να τους κρίνουμε και να τους ακυρώνουμε».

Ο κ. Θ. Μωραίτης προτού φύγει μαζί με τον κ. Τριαντάφυλλο ζήτησε να σταματήσει αυτή η συζήτηση γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου τη στιγμή που θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν τι θα κάνουν στις εκλογές.