Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους εκλεγμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην παρέλαση χαρακτηρίζοντας ατόπημα την επιλογή Τζιτζικώστα να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων.

«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση».

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απάντησε πως βεβαίως θα πάει, αλλά σε διευκρινιστική ερώτηση τι θα κάνει αν δίπλα του βρίσκονται χρυσαυγίτες βουλευτές, απάντησε «Αυτό είναι θέμα. Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί».