Σε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν οι δηλώσεις του βουλευτή Χρ. Καραγιαννίδη.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη στο Kontra Channel και την εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς Αναισθητικό», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια, και την έκφραση σεβασμού του στις αξίες των ΗΠΑ, ο βουλευτής του κ. Καραγιαννίδης τον
επαναφέρει στην τάξη και στην κομματική του ορθοδοξία.

Ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας, όπως λέει, τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζητάει την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.

Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος».

«Συνειδητά εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, η ΝΔ και η κυβέρνηση συστηματικά επιλέγουν να μην αντιπαρατίθενται επί της ουσίας με την αξιωματική αντιπολίτευση. Μοναδικό τους ‘επιχείρημα’ είναι η λάσπη και τα ψέματα, μόνο τους εργαλείο η διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας και τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον» ήταν ηαπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προκάλεσε τηνανταπάντησητης ΝΔ: «Με την τελευταία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί πλήρως τις δηλώσεις του βουλευτή του κ. Καραγιαννίδη περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, άμεσης εξόδου από το ΝΑΤΟ και κρατικοποιήσεων οργανισμών».

Η ανακοίνωση της ΝΔ κλείνει με τη φράση: «ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού– ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού σημειώσατε 1».