Την κατάργηση της εξίσωσης της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και την αποδοχή της σχετικής τροπολογίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από την Φλώρινα ο κ. Αλ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του την Τετάρτη στην περιοχή, τονίζοντας πως «χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν άνθρωποι να πεθάνουν».
«Εδώ από την ακριτική Φλώρινα θα θέλαμε να αναδείξουμε με τον πιο δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα να καταργηθεί αυτή η παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή η εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου το οποίο όμως, ούτως ή άλλως, δεν έχει καταπολεμηθεί και δεν υπάρχουν αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και συμπλήρωσε:

«Έχουμε, όμως, πολύ συγκεκριμένα αρνητικά αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την καύση δυστυχώς όχι μόνο ξυλείας, όσο όμως και τους κινδύνους που διατρέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας για την υγεία τους από την αδυναμία τους να ζεσταθούν σε θερμοκρασίες πάρα πολύ χαμηλές, όπως αυτές που συνήθως έχει ο τόπος σας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν έχει καμία λογική λοιπόν η διατήρηση αυτής της εξίσωσης, είναι παραλογισμός και -από εδώ από την ακριτική και παγωμένη Φλώρινα- απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, μια άμεση απάντηση, καθώς και μια θετική στάση την Πέμπτη και την Παρασκευή στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει στο νομοσχέδιο στη Βουλή, μια συγκεκριμένη απάντηση θετική, ως προς την απαίτηση, η οποία δεν θεωρούμε αυτή τη στιγμή ότι είναι απαίτηση ενός κόμματος, είναι απαίτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας».