Στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας Die Welt στο Βερολίνο συμμετέχει το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου είναι κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Θα είναι μια συζήτηση για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης και θα είναι μια ανάλυση για την οικονομία της Ελλάδος και την εμπιστοσύνη που πλέον έχουν οι ξένοι σε αυτήν και την προοπτική της» δήλωσε προσερχόμενος ο πρωθυπουργός.

Την Τρίτη στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσουν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Όλι Ρεν, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζο Όσμπορν, ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος, οι Φίλιπ Ρέσλερ και ΒόλφγκανγκΣόιμπλε, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Στο περιθώριο του συνεδρίου της Die Welt, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το πρωί της Τρίτης συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Ο κ. Γκένσερ έγραψε το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης.