Πολλά ερωτήματα και μουρμούρες έχει προκαλέσει εντός και εκτός στον ΣΥΡΙΖΑ το ταξίδι του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο και τελειώνει στις 27 Δεκεμβρίου.

Είναι γνωστό ότι στις 15 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η νέα κεντρική πολιτική επιτροπή του κόμματος για πρώτη φορά μετά την εκλογή της, σε μια περίοδο που μπαίνουν οι βάσεις για τη συγκρότησή του σε ενιαίο κόμμα, αλλά και σε μια χρονική στιγμή πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά και θέτει ζήτημα άμεσων εκλογών. Στην κεντρική αυτή επιτροπή θα εκλεγούν όλα τα καθοδηγητικά όργανα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι υπόγειες διαμάχες για την εκπροσώπηση των συνιστωσών στην πολιτική γραμματεία και στο πολιτικό γραφείο. Πληροφορίες θέλουν ο κ. Τσίπρας να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους στην πολιτική γραμματεία, όπως πχ τον υπεύθυνο του πολιτικού του γραφείου κ.Ν. Παπά

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μη πρέπον, το να μιλήσει ο κ. Τσίπρας στην κεντρική επιτροπή και στη συνέχεια να αποχωρήσει μη μετέχοντας στη συζήτηση, που εκτιμούν ότι θα θέσει τις βάσεις για τη μετεξέλιξη του κόμματος. Μάλιστα κατέκριναν τη συμπεριφορά αυτή συγκρίνοντάς τη με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα, που αδιαφορούσε για τις γνώμες των στελεχών του ΠαΣοΚ, καθώς ήξερε ότι θα περάσει η δική του γραμμή από τους δικούς του ανθρώπους.

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του κ. Τσίπρα, για το οποίο οι κακές γλώσσες της Κουμουνδούρου λένε ότι θα είναι οικογενειακό, έχει προκαλέσει επίσης πολλές αντιδράσεις σε αυτήν καθώς δεν έχει ανακοινωθεί, μόλις δύο ημέρες πριν την αναχώρησή του, το επίσημο πρόγραμμα των επαφών του σε Βραζιλία και Αργεντινή όπου έχει προσκληθεί από πολιτικά στελέχη και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν θα συναντηθεί με τους προέδρους των δύο αυτών χωρών, όπως αφήνουν να διαρρεύσει στον Τύπο, κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός όμως από την Κουμουνδούρου, πολλά ερωτηματικά προκαλεί σε πολιτικούς κύκλους της Αθήνας, η σιγή ιχθύος που υπάρχει από την πλευρά του κ. Τσίπρα για το αν έχει συνεννοηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και μεταφέρει κάποιο μήνυμά της κυρίως προς την ηγεσία της Βραζιλίας, χώρα η οποία τάσσεται πάντα κατά των ελληνικών θέσεων κυρίως στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ.