από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
 
 

Μαξίμου: Ανακούφιση και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μέρκελ

«Και τώρα τρέχουμε, γιατί ο χρόνος είναι αμείλικτος», το σύνθημα πλέον της κυβέρνησης
Μαξίμου: Ανακούφιση και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μέρκελ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Και τώρα τρέχουμε, γιατί ο χρόνος είναι αμείλικτος». Αυτό είναι το σύνθημα της κυβέρνησης από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την αναχώρησης της κυρίας Άγνκελας Μέρκελ από την Αθήνα. Η ανακούφιση και η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της διάρκειας μόλις έξι ωρών επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελάριου στην Ελλάδα κυριαρχούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα είπε δημόσια η κυρία Μέρκελ, ενώ θεωρεί πως υπάρχουν πλέον πιο πολλές ελπίδες για την μετέπειτα πορεία της χώρας, με βάσει τα όσα συζητήσανε οι δυο τους, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Κυρίως η επίσκεψη κρίνεται από το πρωθυπουργικό επιτελείο πετυχημένη και προτάσσουν το επιχείρημα ότι η παρουσία της κυρίας Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι επέμεινε στη συνταγή της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, ήταν ένα σαφές μήνυμα στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και την παραμονή στην ευρωζώνη.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι από χθες έχει ένα ισχυρό σύμμαχο στην  προσπάθειά της για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για να κερδίσει την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, παρά βέβαια τη δημόσια επισήμανση της κυρίας Μέρκελ ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τρόικα.

Ελπίδες για δόση και εκταμίευση

«Πριν λίγο καιρό μας είχαν ξεγραμμένους. Τώρα είμαστε και πάλι στο παιχνίδι» έλεγαν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ενώ και ο ίδιος με όποιον συνομιλούσε εμφανιζόταν αρκετά αισιόδοξος. Κυριαρχεί στις συζητήσεις του, η εκτίμηση ότι «αργά ή γρήγορα θα δοθεί η δόση» και στο πρωθυπουργικό επιτελείο προσδιορίζουν την απόφαση για εκταμίευσή της εντός του Νοεμβρίου, ώστε σύντομα να αρχίσει να ενισχύεται η ρευστότητα.

Το κυρίαρχο θέμα για τον κ. Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο είναι πλέον να κινηθούν ταχύτατα ώστε τις επόμενες ημέρες, εκτός από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων, που έχει καταστεί αρκετά σκληρό, να προχωρήσουν σε μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για τις προαπαιτούμενες δράσεις σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών.

Μάλιστα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν, μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ, ότι ο χρόνος εκταμίευσης δεν εξαρτάται μόνο από το πακέτο των μέτρων που θα κλείσει εντός των επόμενων ημερών, αλλά πρωτίστως από τα διαρθρωτικά μέτρα (prior actions) τα οποία θα πρέπει η Ελλάδα να ολοκληρώσει μέχρι -ή κοντά- τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Από τις 89 διαρθρωτικές αλλαγές, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί πολύ γρήγορα _προσδιορίζει το χρονικό σημείο σε περίπου 15-20 μέρες_ να έχει προωθήσει τουλάχιστον τις 77. Από την ταχύτητά της και την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει θα εξαρτηθούν πολλά, κυρίως ως προς την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εντός του Νοεμβρίου.

Η αποτίμηση Σαμαρά

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την αναχώρηση της κυρίας Μέρκελ για το αεροδρόμιο, σε μια σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, αναγνώρισε πως υπάρχουν θέματα ανοικτά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω αλλαγή του κλίματος, αλλά και την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ ήταν πάρα πολύ θετική και ενισχύει τόσο την προσπάθεια του ιδίου, όσο και συνολικά της κυβέρνησης και προσδοκά αλλαγή του κλίματος σε διεθνές περιβάλλον και στις αγορές. «Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική επίσκεψη που βοηθάει τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες του Μέγαρο Μαξίμου για να αξιολογηθεί η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Αγώνας δρόμου για 89 μεταρρυθμίσεις

Στόχος πλέον της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα και η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ώστε να παρουσιαστεί και η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελών στις 18 Οκτωβρίου, αλλά και να προωθηθούν οι 89 διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ζητηθεί η εξουσιοδότηση του Εurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το πακέτο των μέτρων, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, δεν σχεδιάζεται να ψηφιστεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, κυρίως για πρακτικούς λόγους, όπως λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Και αυτό, διότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε μια θετική στάση των ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου, ώστε να αξιοποιηθεί για την εγχώρια κοινή γνώμη, αλλά και να μπορέσει με αυτό το όπλο να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από τους αντιδρώντες.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα παραμένει και ο τρόπος κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που προκαλεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ένα θέμα που συζητήθηκε και με την κυρία Μέρκελ στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης_ την οποία έβαλε στο τραπέζι ο κ. Σαμαράς_ και είπε ότι μπορεί να εξετασθεί, θέτοντας όμως ως όρο να μην χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση από τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής .

Την περασμένη Δευτέρα το Εurogroup ζήτησε από την ελληνική πλευρά να αναζητήσει λύσεις κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, για το οποίο ο κ. Στουρνάρας δεν ανησυχεί, καθώς θεωρεί, όπως λέει, πως η εξεύρεση των χρημάτων δεν αποτελεί δύσκολο πρόβλημα.

Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι για τον επιτελείο του κ. Σαμαρά, ότι η κυρία Μέρκελ έδειξε να κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η ελληνική πλευρά ζητά επιτακτικά _για να ανασάνει η αγορά_ την αναγκαιότητα της εκταμίευσης της δόσης στο προσεχές διάστημα,

Όμως η Καγκελάριος, που φαίνεται πως προκρίνει λύση - πακέτο, για Ελλάδα και Ισπανία, φέρεται να έθεσε_ το είπε ευθέως και στις δηλώσεις της_ την ανάγκη η ελληνική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επιταχύνει, τόσο την ψήφιση των μέτρων, όσο και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Εκτός όμως από την αναγνώριση των προσπαθειών, η κυρία Μέρκελ είχε και συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς θέλει να είναι συνεπής σε όσα έχει δεσμευθεί και μετά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η ευχή και η ελπίδα της _και όχι η βεβαιότητά της_ για παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη.

Τηλεφώνημα Σαμαρά σε Βενιζέλο-Κουβέλη

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυρία Μέρκελ ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Σαμαράς, τους δυο κυβερνητικούς εταίρους, τους προέδρους του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Ο Πρωθυπουργός είχε μια αναλυτική συζήτηση μαζί του και συμφώνησαν να υπάρξει και σύσκεψη, η οποία πιθανότατα να γίνει αύριο Πέμπτη, αν και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, γινόταν και συζήτηση για το απόγευμα της Τετάρτης. Η σύσκεψη θεωρείται σημαντική, διότι εισερχόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, υπάρχει η εκκρεμότητα με τις 89 διαρθρωτικές αλλαγές και το σημαντικό πρέπει να συζητηθεί και η στρατηγική για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα.

 Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: «Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε για τη δόση αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματα αξιοπιστίας» 
Τηλεφωνική ενημέρωση Βενιζέλου - Κουβέλη για τις σημερινές συναντήσεις 
Ξένα ΜΜΕ: Συμβολική η σημασία της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα 
Παπούλιας σε Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του 
Το μυστικό της Μέρκελ 
 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ITAN THETIKO,ALLA ? | 10/10/2012 20:37
  I Ka MERKEL KERDISE PIO POLY AP TIN EPISKEPSI STIN ATHINA. EMAS MAS LENE PANTA TYRISTE TA METRA KAI THA PARERTE TO DANEIO TON 32 DIS. M AYTO TO TROPO PITHOUN TIS AGORES KAI TO EYRO DYNATO.. I LITOTITA PARAMENEI KAI TO FOS STO TOUNEL EINAI META THANATOU..KRIMA POU OI PLOUSIOI DEN VAZOUN PLATI KAI ADYNATOUN OI POLITIKOI MAS NA TOUS FOROLOGISOUN.. OI PIO POLY ELLINES ALLAXAN KAI THA DIKAIOTHOUN KAPOTE..
  jojje sta
  απάντηση10
   
   
  ααααχ.... | 10/10/2012 17:24
  ανακουφισου μεσα ρε Αντωνη, που δεν γιναμε Ευζωνοι
  ξαλαφρωσα
  απάντηση101
   
   
   
  ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ | 10/10/2012 16:46
  ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ...Καλά κάνετε ορισμένοι και γράφετε τις απόψεις σας, αλλά αν δεν κατεβούμε στους δρόμουσ σύσσωμοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μάλλον με την γκρίνια και την μιζέρια θα μείνουμε και θα μας φταίει η μέργκελ, η τρόικα, ο ένας, ο άλλος...αυτοί τα λεφτά τους ζητάνε απο τους χαραμοφάιδες που ψηφίσατε! ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΙΜΑΜΕΝΟΙ
  ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
  απάντηση166
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν χρειάζονται παρωπίδες . | 10/10/2012 15:59
  Δεν θέλω να φαίνομαι γκρινιάρης αλλά το θετικό που το είδανε ? Επειδή μας είπε περιμένετε στο ακουστικό σας ? Δεν λέω ότι κάποιος άλλος θα πετύχαινε κάτι καλλίτερο , ήτανε μια επίσκεψη ρουτίνας , περισσότερο για προσωπική της προβολή στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και μήνυμα στο εσωτερικό της Γερμανίας , φυσικά ένα μήνυμα πέραν του Ατλαντικού , ότι εγώ είμαι το αφεντικό στην Ευρώπη , ότι και εγώ έχω την αξία ενός Αμερικανού προέδρου με τα μέτρα ασφαλείας που μου προσέφεραν .
  W.Q
  απάντηση133
   
   
  Αφγανισταν | 10/10/2012 15:40
  Μη θριαμβολογειτε και μην προσπαθειτε να βγαλετε (απο την μυγα ξυγκι) κατι θετικο απο την επισκεψη της Μερκελ. Απλα ενα περασμα μισης μερας ηταν ακριβως οπως εκεινα που κανει ο Ομπαμα στο Αφγανισταν και οι συντομες συναντησεις του με τον Καρζαι ωστε να δειξει οτι οι επικυριαρχες δυναμεις ειναι εδω και να τονοσει το φρονημα των μαχιμων στο εχθρικο εδαφος! Αυτο ηταν απλα και τιποτα παραπανω. Το ιδιο εκανε και ο Μπους με τον απεριγραπτο αντιπροεδρο του στο Ιρακ οπου εκαναν μια χωρα κεφαλοτυρι και εφαγαν και το μεδουλι της τωρα την αφησαν ερμαιη της τυχης της. Μισης Μερας επισκεψη, τα λεει ολα. Δεν ειμαστε πλεον ισοτιμοι ουτε φιλη και συμμαχος χωρα. Απλα κατακτημενοι!
  Σπυρος
  απάντηση125
   
   
   
  Σσσσσ... | 10/10/2012 15:38
  Ευτυχως που ολοι οι αναγνωστες, δεν εχουν υποστει λοβοτομη.Ετσι παρατηρησαν την αποστροφη της Μερκελ για την μειωση του ελλειματος απο το 2009 εως το2011 κλπ Εκεινο που εντυπωσιαζει ειναι, οτι η αποστροφη αυτη αποσιωπαται και δεν σχολιαζεται πουθενα!Μουγκα απο τους περιφημους σχολιαστες,δημοσιογραφους κλπ. Τοσο κομπλεξ απεναντι στον ΓΑΠ,που στο κατω κατω παλευε και σχεδον μονος,εξω,μεσα και πιο μεσα.... Ας χειραφετηθουμε ,φιλοι ,δηλ. να μπορουμε να πουμε μια καλη κουβεντα ακομη και για τον ’’εχθρο ’’ μας.
  Λ.Σ
  απάντηση126
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μπράβο στο ΒΗΜΑ | 10/10/2012 14:56
  Καταπληκτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα. Καλύπτει κάθε γωνία των γεγονότων με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση115
   
   
  Ο "ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ"... | 10/10/2012 13:34
  Με όλη αυτή την παπαγαλίαση που επικρατεί σε όλα τα ΜΜΕ, δεν μπορώ πλέον ούτε να τους βρίσω....Από που προέκυψε η ανακούφιση του Σαμαρά?Η γυναίκα το είπε καθαρά "εύχομαι και ελπίζω...". Επίσης το ότι μας παρουσιάζουν τη δόση σα να είναι διαδικαστικό και μόνο πλέον το θέμα για να δοθεί , πάλι δεν προκύπτει από πουθενά. Αυτά με τα ισοζύγια που λέει ένας παρακάτω, για να δικαιολογήσει την "ανακούφιση" δεν με αφορούν επίσης καθόλου, γιατί εμένα η τσέπη μου έχει αδειάσει...Ο ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
  leon05555
  απάντηση245
   
   
  πατάς ένα κοουμπί ...... | 10/10/2012 13:22
  Πως λέμε "πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μία τρελή".στη συγκεκριμένη περίπτωση ...πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια πολιτική". Έτσι και με τη Μέρκελ ,ήρθε πάτησε το γερμανικό κουμπί και βγήκε μια νέα ελληνική πολιτική.συνάμα βγήκε βέβαια και μια νέα γερμανική και εν συνέχεια ευρωπαϊκή πολιτική για τη Ελλάδα.
  panagiotis kumas
  απάντηση32
   
   
  ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ... | 10/10/2012 13:09
  Και τωρα τα κεφαλια μεσα ή κομψοτερα τρεχουμε
  Μ.Α
  απάντηση142
   
   
  και τώρα τρέχουμε... | 10/10/2012 11:42
  αλάργα Αντώνη...
  πρόσεξε μη σκοντάψεις...
  απάντηση216
   
   
  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ!!!! | 10/10/2012 11:33
  Πρίν απο ένα χρόνο έτρεχες στα Ζάπεια και πούλαγες παραμύθια της χαλιμάς, τώρα τρέχεις για να μην σου σκάσει η χώρα στα χέρια, ας πρόσεχες ουράνιε ηγέτη!!!! YΓ Απ' ότι κατάλαβες μεγάλε τιμονιέρη οι κουτόφραγκοι ξύπνησαν και απαιτούν διαρθρωτικές αλλαγές, αλλοιώς EUROS γιοκ, όσες οριζόντιες περικοπές κι αν κάνεις! Εδώ σε θέλω κάβουρα!!!
  Χ.Γ
  απάντηση546
   
   
  Για το χρέος ήλθε; | 10/10/2012 10:59
  Η Γερμανία στερείται εντελώς ενεργειακών πόρων. Η Ελλάδα θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, παραγωγός ενέργειας στο πολύ σύντομο μέλλον. Ποιος είπε ότι η Μέρκελ ήλθε για την «κρίση»; Γιατί πήγε προ μηνών στην Κύπρο; Την πήρε ξάφνου ο πόνος για τα Κατεχόμενα;
  )-(
  απάντηση3116
   
   
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ; | 10/10/2012 10:58
  «Και τώρα τρέχουμε, γιατί ο χρόνος είναι αμείλικτος». Σιγά-σιγά όμως μη σκοντάψουμε. Από τον Ιούνιο δεν είναι σε θέση και οι τρείς τους να πάρουν τα μέτρα που έχουν υπογράψει και προσυπογράψει. Γιατί άραγε είναι γελαστός ο κ. Πρωθυπουργός; Επειδή θα βρεί, νομίζει, δικαιολογία στην κ. Μέρκελ και για τα ακόμα πιο απάνθρωπα μέτρα που θα λάβει; Τι άραγε διμερής συμφωνίες κανονίστηκαν, ενώ εμείς είμαστε και περιμένουμε λύση μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης; Τι ;;. Υ.Γ. πως επιβιώνουμε κάθε φορά με τις δόσεις που έρχονται μετά από πολλούς μήνες; θα πληρώσουμε και τόκους αδρανείας;;
  ENK
  απάντηση1610
   
   
   
  Μερκελ: Ευσημα στον Γαπ και... ευχες . | 10/10/2012 10:42
  Ενα πραγματικό στοιχείο εδωσε η Μερκελ στην πρωτολογια της ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ στον γλοιωδη κάπηλο Ψευτομαγκα: ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (πρώτιστα στον λαο που μάτωσε) για την απιστευτη "μειωση απο -10 σε -2% του πρωτογενους ελλείμματος στη διετια 2009-2011, καθως και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που εχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό."
  freeman
  απάντηση3018
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Νο comment...! | 10/10/2012 10:08
  Από τις δηλώσεις Μέρκελ στο Μαξίμου, παρουσία Σαμαρά: “…Θα ήθελα να πω ότι υπάρχει πρόοδος από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο -2%. Επίσης το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει επίσης μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά μας δείχνουν με σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, που ήταν αναγκαία. ‘Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, αλλά άξιζε τον κόπο.” ...Xωρίς σχόλιο!
  γιωργος σ.
  απάντηση329
   
   
  Συγχαρητήρια Σαμαρά! | 10/10/2012 09:41
  Συγχαρητήρια Σαμαρά! Επιτέλους ένας πραγματικός πρωθυπουργηός. Σε στηρίζω ολόψυχα.
  Υποστηρικτής του Σαμαρά
  απάντηση1455
   
   
  Η δόση έπρεπε | 10/10/2012 09:16
  να καταβληθεί από το καλοκαίρι, είπε η Μέρκελ. Αλλά ο Σαμαράς, που αποκατέστησε βεβαίως την αξιοπιστία της Ελλάδας, υπονόμευσε εξ αρχής την κυβέρνηση Παπαδήμου κι ενδιαφερόταν αποκλειστικώς για τη διενέργεια εκλογών.
  ok
  απάντηση348
   
   
  Ανυπαρκτη Ανακουφιση | 10/10/2012 09:05
  Αυτο που κανετε λεγετε προπαγανδα...Απο που και ως που πρκυπτει η ανακουφηση;;Ποιο το απτο αποτελεσμα τη επίσκεψης; Απαντώ κανένα... Λυπάμαι για το επίπεδο της δημοσιογραφίας σας
  Nikos Karathanasopoulos
  απάντηση2715
   
-