Δημόσια παρέμβαση του κ. Αντ. Σαμαρά αναμένεται τις επόμενες ώρες, ενώ ανακοινώθηκε και επισήμως ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη την προσεχή Τρίτη, την επομένη της τακτικής συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού αναμένεται μετά τις 15:30 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» θα κάνει και ειδική αναφορά στα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πεντάγωνο.

Ο Πρωθυπουργός θα κάνει δημόσια δήλωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρώντας να σταματήσει τα διάφορα σενάρια ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 – 19 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, αναμένεται ο κ. Σαμαράς να μιλήσει για τη στήριξη των νέων μέτρων, ενώ πιθανότατα θα αναφερθεί και στα χθεσινά γεγονότα στο Πεντάγωνο και τη βίαιη εισβολή απεργών.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πακέτο των μέτρων.

Η ελληνική κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου έσπευσε με επίσημη ανακοίνωσή, να εκφράσει την ευαρέσκειά της για την αποδοχή από την κυρία Μέρκελ της πρόσκλησης που της απηύθυνε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη στην Γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημείωσε πως θεωρεί σημαντικό να επισκεφθεί η καγκελάριος την Ελλάδα.

«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε: «Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις».

Η τελευταία επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα ήταν το 2007, όταν συναντήθηκε με τον τότε Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με τον οποίο είχε άριστη σχέση.