«Είμαι στην αρένα, είμαι εδώ, είμαι παρών, μπαίνω μπροστά και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να λάμψει η αλήθεια -με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, στην οποία εμπλέκεται το όνομά του, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί εάν χρειαστεί, προκειμένου να δώσει την μάχη για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτονται.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του εκδότη κ. Ν. Χατζηνικολάου και της εφημερίδας «Real News» η οποία δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση».

«Ξέρω ότι ο Χατζηνικολάου είναι σοβαρός παίχτης, ξέρω ποιοι είναι από πίσω, ξέρω πού πάω να δώσω τη μάχη, εγώ όμως θα την δώσω και δεν πρόκειται να με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου της Βουλής», είπε με εμφανώς φορτισμένο ύφος ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του: «Λάθος πρόσωπο χτύπησε. Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια», υπογράμμισε. Όπως είπε μάλιστα «ο φίλος μου ο Νίκος έχει πάρει το καλαμάκι και θέλει να μου πιει το αίμα, αλλά δεν θα τον διευκολύνω».

«Μπορώ να βγάλω το κουστούμι του Προέδρου, άμα λάχει…»

Πίσω απ´ όλα αυτά ο κ. Μεϊμαράκης διαβλέπει σχέδιο αποσταθεροποίησης. Τόνισε, ωστόσο, επανειλημμένως ότι είναι έτοιμος να δώσει την μάχη «γνωρίζοντας ότι είναι άνισος ο αγώνας». «Είμαι καθαρός 100%. Λάθος πρόσωπο χτύπησε όποιος αποφάσισε να με χτυπήσει με στόχο την αποσταθεροποίηση», επανέλαβε αρκετές φορές ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να συνεχιστούν όλα αυτά στην κατάσταση που είναι η χώρα, αλλά ξέρω τι αντιμετωπίζω». «Ξέρω ότι κατεβαίνω στην αρένα και δεν με περιορίζει το κουστούμι του Προέδρου της Βουλής». «Μπορώ να βγάλω αυτό το κουστούμι άμα λάχει…», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας μάλιστα με δηκτική διάθεση ότι «όταν βγάζω το κουστούμι, βγάζω πρώτα το παντελόνι μου…».

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι δίνει μάχη με τον χρόνο στην προσπάθεια «να αποδείξει ότι δεν είμαι ελέφαντας και τέρας», όπως είπε, δηλώνοντας: «Η αλήθεια είναι ανίκητη! Αλλά θέλει τον χρόνο της…». Ξεκαθάρισε δε ότι «μιλάω μόνο για μένα, όχι για άλλα πρόσωπα -όποιος άλλος τα έχει κάνει να τα λουστεί». «Εμένα οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί όλοι το 2009 και ξαναδίνω εντολή να γίνουν όλοι φύλλο και φτερό», συμπλήρωσε.

Υπήρξαν στιγμής που ο Πρόεδρος της Βουλής έδειχνε να «λυγίζει» υπό το βάρος του πλήγματος που δέχθηκε: «Πώς θα απαντήσω εγώ στον κόσμο; Με δίνει βορά! Χωρίς να υπάρχει τίποτα, τίποτα, τίποτα!», είπε με συναισθηματικά φορτισμένη φωνή αλλά και με έκδηλη οργή για την θέση στην οποία περιήλθε, ζητώντας μετ’ επιτάσεως την επίσπευση της έρευνας σε βάθος. Μάλιστα τόνισε ότι ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε να έχει πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης, εκείνος δεν του επέτρεψε. «Μιλάμε μόνο για φήμες και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο περιβάλλον για τη χώρα», είπε, τονίζοντας ότι «πρέπει να μιλάμε επί στοιχείων». Το θέμα μάλιστα έχει θέσει και στις επαφές του με τα κόμματα.

«Αυτά λύνονται μεν στα δικαστήρια και τα σαλόνια, αλλά εγώ είμαι στην αρένα και εκεί θα δώσω τη μάχη. Στην πλατεία πρέπει να κατέβω, εκεί πρέπει να εξιλεωθώ που με έχει ματώσει γιατί με έδωσε βορά, εκεί πρέπει να καταλάβουν ότι είμαι αθώος, δεν με ενδιαφέρουν οι μηνύσεις και οι σαχλαμάρες, ούτε η εξεταστική, ας έρθουν να την κάνουν. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσον αφορά την στάση του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν έχω τίποτα με το Μαξίμου» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που του παρέχει, όπως και οι άλλοι δυο πολιτικοί αρχηγοί. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσω τη μάχη μόνος μου. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πηγαίνω με το κεφάλι ψηλά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του σημείωσε: «Το γεγονός ότι δεν παραιτούμαι είναι ότι δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα στην κυβέρνηση και αποσταθεροποίηση στη χώρα». «Ό,τι κάναμε τόσο καιρό, ο Σαμαράς και οι άλλοι αρχηγοί, για να ανορθωθεί το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, εξανεμίστηκε μέσα σε μια ημέρα από αυτό το δημοσίευμα. Ένα δημοσίευμα που πλήττει το θεσμό του Προέδρου της Βουλής και το πολιτικό σύστημα και για το οποίο δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο πριν το δημοσιεύσει για να ρωτήσει την άποψή μου. Αυτή είναι η αξιοπιστία του», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αιτιολογώντας την απόφασή του να εκχωρήσει αρμοδιότητές του στους αντιπροέδρους της Βουλής, είπε ότι «ουδέποτε μίλησα για παραίτηση ή αναστολή καθηκόντων, αλλά για αναπλήρωση κάποιων αρμοδιοτήτων από τους αντιπροέδρους». «Δεν μπορώ να προεδρεύω με αυτές τις καταγγελίες να κρέμονται πάνω από το κεφάλι μου», διευκρίνισε.

Απάντηση Ν. Χατζηνικολάου

Απαντώντας στις βολές που δέχθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη, ο δημοσιογράφος κ. Χατζηνικολάου απάντησε: «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».