«Εγκληματική σπείρα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5 μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της.

Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις» είπε, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων.

Την Πέμπτη, κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους «χρυσαυγίτες» ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.

Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες, όπως «είστε μασόνοι», «εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ…πανο» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα».