Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσεινα επεξεργάζεται και να αξιολογεί τα μέτρατου νέου πακέτου, μολονότι δενέχει λάβει ακόματηνοριστική πρόταση τουΟικονομικού επιτελείου, επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος σταμέλητης Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρείατου.

«Μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά», πρόσθεσε οπρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος όμως δεν θέλησε να τοποθετηθείγια την επίσκεψητου πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο και στο Παρίσι,αναμένονταςτην συνεδρίασητης Κ.Ο. του κόμματος, αύριο Τρίτηαλλά και τη σύσκεψη των τριών πολιτικώναρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσεεπίσης,ότι το ΠαΣοΚ στήριξε την προσπάθειατου πρωθυπουργούχωρίς μεμψιμοιρία και κομματική διάθεση. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «αν η επικοινωνιακή στήριξη που δόθηκε τώρα στον Σαμαρά είχε δοθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου και είχανγίνει οι εκλογές τον Οκτώβριοδεν θα εκλιπαρούσαμε αυτή την ώρα για τη δόση».

Υπενθύμισε ακόμα ότιστο μέσο της προεκλογικής περιόδουεκταμιεύτηκαν γιατην Ελλάδα 75δισ. ευρώ χάρη στη δυναμική που είχε αναπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ τώρα«παρακαλάμε για 31 δισ. ευρώ».

Αναφέρθηκε επιπλέον στο κείμενο το οποίο έδωσε στον κ. Σαμαράπροτού αναχωρήσει για την ευρωπαϊκή περιοδεία του και που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος στις διεθνείς επαφές του.Σε αυτόαποτυπώνονταιμε συγκεκριμένα στοιχεία τα επιτεύγματατης χώρας από τον 2010 ως σήμερα, αλλά και στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια προσαρμογής από κάθε άλληχώρα.

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι στο προηγούμενο μνημόνιο υπήρχε ρήτρα για επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία δεν αξιοποιήθηκε.

Η υπόλοιπησυνεδρίαση, η οποία αφορούσετην προσπάθεια ανασύστασης του ΠαΣοΚ,συνεχίστηκευπό τον συντονισμό του κ. Π. Κουκουλόπουλου.Η βασική συνιστώσα των περισσότερων τοποθετήσεων ήταν ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το στίγμα και τη φυσιογνωμία του. Στο πλαίσιοαυτό τέθηκανζητήματα όπωςπ.χ. το μεταναστευτικό καιτο τι λέει το κόμμαγια τις επιχειρήσεις σκούπα καιτα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Προηγουμένως ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην διαφορετικές γνώμες που αναδεικνύονταιμέσα στο κόμμα διερωτήθηκε αν το κίνημα έχει την πολυτέλεια με το σημερινό του ποσοστό που απέχει πολύ από το 45% να έχει τέτοια πολυφωνία.

Επίσης, ζητήθηκε να ενεργοποιηθούν όλα τα στελέχη αλλά και οι νομαρχιακές επιτροπές ανασύστασης, ενώ τιςερχόμενες ημέρες όλο το βάροςπέφτει την εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος την 3ηΣεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτόέχουν απευθυνθεί προσωπικές προσκλήσειςσε όσους συνέβαλλανδιαχρονικά στην πορεία του ΠαΣοΚ και έχει ενδιαφέρονπόσοι θα ανταποκριθούν σεαυτό το κάλεσμα γιασυσπείρωση.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι οι κ.κ. Ι. Μανιάτης και Π. Μπεγλίτηςθααποτελέσουν την αντιπροσωπεία του κόμματοςη οποία θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Σοσιαλιαστικής Διεθνούς στη Νότιο Αφρική, όπου ο κ Γ. Παπανδρέου θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος.

Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, τη δε επομένη, Τετάρτη 29 Αυγούστου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη.

Το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο της ΔΕΘ αφιερωμένη στη νέα γενιά που βιώνει την κρίση.

Μια μέρα πριν την επίσκεψη του Ευ.Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.