Με σκληρό τρόπο σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την υπόθεση της Ύδρας.

«Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες» γράφει στο Twitter, για να συνεχίσει: «Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας.»

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Παπαδημούλης, επανέλαβε ότι όσο δεν περιορίζεται η φοροδιαφυγή, «τόσο θα πληρώνουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι».

Ο ίδιος κάλεσε τις Αρχές «να περάσουν και απέναντι στο Πόρτο Χέλι», όπου τα περισσότερα ακίνητα είναι δηλωμένα σε off shore εταιρείες. «Ας πάνε να ελέγξουν και τη ΔΟΥ της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα ο οποίος χαρακτήρισε τα γεγονότα στην Υδρα«Σόου επίδειξης αυταρχισμού» συμπληρώνοντας σε δήλωσή του μεταξύ αλλων πως: «Ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς.

Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας».

«Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε «αντίσταση»» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

«Κάθε δικαιολόγηση από πολιτικά κόμματα της άρνησης ελέγχου και της παρεμπόδισης των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν αυτή εκφράζεται συγκεκριμένα, απλώς αναδεικνύει τον βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα τους» σχολίασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ’ τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών» σχολίασε το ΚΚΕ.