«Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξε το!». Αυτό είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την πολιτική των αλλαγών που προτείνει και να εκφράσουν με θετικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που «κλείνει» τα ψηφοδέλτιά της, προτάσσει τη φράση «τέρμα οι διαπιστώσεις! Ώρα για λύσεις!» και στην προεκλογική περίοδο, όπως λέει η ίδια και οι στενοί της συνεργάτες, θα απευθυνθεί στους πολίτες με καθαρό λόγο, δεν θα παραθέτει απλώς τα προβλήματα, προτείνει συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις και μια εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Επιτελικά στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, μιλά ξεκάθαρα, ειλικρινά και χωρίς περιστροφές, τολμά να συγκρουστεί με τα κατεστημένα και να μιλήσει εκ μέρους όλων όσοι δεν αποτελούν κομμάτι του συστήματος και των πελατειακών σχέσεων.

«Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνεται μέσα από την καμπάνια της η οποία είναι αιχμηρή και άμεση, βασίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις και προβάλλει τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από τη Δημοκρατική Συμμαχία» υπογραμμίζουν με νόημα και συμπληρώνουν ότι για τις εξελίξεις στη χώρα δεν φταίει ο πολίτης , ο επαγγελματίας ή ο ιδιωτικός υπάλληλος που τελικά σηκώνουν σχεδόν μονομερώς το βάρος της ύφεσης και της κρίσης.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση είναι το ίδιο το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί έως και σήμερα και διευκρινίζει ότι οφείλει να δρομολογήσει και να υλοποιήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

Την ίδια στιγμή εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις και τονίζεται πως δεσμεύονται τα στελέχη του κόμματος να είναι καταλύτης για να επικρατήσει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο ρεαλισμός μέσα στην επόμενη Βουλή.

Οι πέντε άξονες που θα αποτελέσουν την πολιτική πλατφόρμα των άμεσων πολιτικών επιδιώξεων της Συμμαχίας θα είναι:
1. Ανάπτυξη με πρόσωπο: νέες δουλειές στον Ιδιωτικό Τομέα.
2. Σύγχρονο και διαφανές πολιτικό σύστημα.
3. Εφαρμογή των κανόνων χωρίς διακρίσεις.
4. Η Ελλάδα έχει θέση και άποψη στην Ευρώπη.
5. Σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που υπηρετεί και δεν επιβαρύνει τον πολίτη.

Η καμπάνια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία θα αναπτυχθεί τις επόμενες εβδομάδες, στο σύνολο της βασίζεται σε viral video και banners που θα διακινούνται μέσω διαδικτύου, ενώ δεν θα υιοθετήσει έντονη συνθηματολογία, αλλά θα δώσει έμφαση στην αποτύπωση και τη ρεαλιστική αντιπρόταση.

Στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη της εκστρατείας είναι να στηριχθεί στα νέα μέσα, επενδύοντας στη διαδραστικότητα και ανάγοντας τον πολίτη σε διαμορφωτή της εικόνας της Δημοκρατική Συμμαχίας στην κοινή γνώμη.

Ντόρα: «Θα συνεργαζόμουν μετεκλογικά και με Σαμαρά και με Βενιζέλο»
Η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε το μεσημέρι της Μεγ. Τρίτης (Ρ/Σ Βήμαfm) ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα, που δήλωσε ευθαρσώς «ναι», θα συνεργαστούμε και τόνισε με έμφαση, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει οι πολίτες να την ψηφίσουν και της δώσουν το εισιτήριο για τη Βουλή.

«Η λογική της άρνησης της συνεργασίας, είναι μια λάθος λογική σήμερα. Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες» είπε.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως η ίδια έχει πει με ένταση πως θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις, οι οποίες είναι αποφασισμένες να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και είναι αποφασισμένες η Ελλάδα να ξανασταθεί όρθια μέσα στην ευρωζώνη. «Αυτό σημαίνει ότι και με το Σαμαρά και με το Βενιζέλο (σ.σ.θα συνεργαζόμουν)» τόνισε.